Keblinger

Keblinger

I made this widget at MyFlashFetish.com.

heartbeat

nuffnang

:: BLOG KINI MENJADI TREND ::

| Khamis, 8 Disember 2011

ASSALAMUALAIKUM.>!!

ESOK CUTI, MALAM NI, KOSONG.

ERM, hye semua kips susah mati aku.. muahha.. bila dah tak tahu nak buat apa, malam-malam macam nie, dah boring-boring duduk atas kerusi merah sampai kematu, dah muak tengok meja bersepah dengan entah apa yang banyak sangat nie… baru la teringat dekat blog busuk ni… baru la teringat nak mengupdate..

Kalau tak tu, memang haaarreeemmm la aku nak meng-update nya…  tapi tak apa, lepas ni, akan diupdate selalu insyaAllah… huhu.. trafik-trafik mari-mari.. jangan lupa klik iklan sekali no..

Erm..hari ini aku nakcerita pasal sesuatu la, tak pasal sesuati pulak kan… erm, sesaja nak cerita pasal BLOGGING ni…. Erm.. now adays ramai gilas orang mula berblogging, dan kalau sehari tu mungkin la kan, mungkin, 1000 orang ada kowt, tak pun lebih, orang akan mula untuk berblogging..and sekarang ni, dah macam jadi satu trend dah blog ni. semua orang ada.. cuma yang membezakan sama ada aktif atau tak aktif je ...

But kekadang, orang bebrlogging nie, nak popular je, nak tayang cerita bukan-bukan gossip-gosip yang entah betul atau tak.. ha, kalau pesen yang macam nie, baik korang benti kan jela niat korang tu.. buat tambah dosa je.. duk tabor fitnah kat orang, duk depan computer lama-lama, cari aib orang pastu cerita kat orang.. Baik tak payah, lebih baik, korang dengar ustaz Azhar Idrus bagi ceraah Online lagi bagus..

curi google.
Tidak kurang jugak orang yang berblogging nie, untuk melepas kan kemarahan, kata-kata hinaan, carutan pada orang lain… kekonon Nampak cool la tu… bila orang tulis entry sikit, mula la dia nak hentam oarng lain, kata bajet bagus la, apa la.. eh, apa ko ingt ko bagus sangat nak tulis macam tu… ko tu duploh kali lagi teruk k..*tetiba naik hantu..

Erm, macam tadi kan., aku terbaca yang seorang BLOGGER ini, telah mengambil identity orang lain, untuk digunakan bagi menghentam orang lain… eh, apa ko ingat MURAH sangat ke blogger ni, sampai ko nak buat macam tu..

Even ko tak nak orang kenal ko, ko buat jela, fake punya nama. Tak yah la sampai nak guna identity orang lain hanya untuk melepaskan dendam dan nafsu ko… isssshh…. Menjatuhkan imej blogger sungguh….

Actually, aku tak kisah la, ko nak cerita apa kat blog ko tu.. but ingat, blog ni, dibuat untuk tatapan ramai, so setiap perincian , tohmahan korang pada orang lain dibaca, dan bila orang rasa benda tu salah.. orang boleh saman tau.. tak pasal-pasal kang kene saman.. ha sapa nak jawab..??

Pastu kan kan.. ada juga blogger yang isi blog dia memang bez untuk dibaca, ada tazkirah n cerita bez a.. but, nak tunggu dia punya blog load.. harus lambat, kene tunggu sampai doploh minit.. itu pon kekadang lebih.. berat sangat blog nya.. macam-macam nak di masukkan… benda yang tak penting tu, remove je.. bukan orang nak tengok sangat pon..

Erkk.. ak termarah ke..?? tak kan.. juz nasihat.. tak nak korang nie, bergelumang terus dengan dosa.. tu je..huhu.. setiap apa yang kita tulis kita paparkan pada blog kita, orang akan tengok dan baca.. kot2 benda tu tak baik dan berbaur fitnah, pastu orang lain SHARE.. tak ke dosa tu sampai ke kita…

Cuba kalau  yang shre tu limaribu orang.. ha, pikir sendiri la berapa bnyak dosa nya…huhu… aku bukan untuk menghakimi dan dihakimi.. ini adalah peringatan untuk aku dan kita semua… moga bermanfaat..

And aku pun bukan nya sempurna sangat, kekadang buat jugak.. but, sekarang nak insaf..huhu..

So kepada blogger sekalian.. jangan buat malu komuniti blogger k… semua blogger ada maruha masing-masing… jagalah ia dengan sebaiknya… jangan kita menconteng arang di muka SENDIRI k…

Wallahu’alam..

Jaga diri hiasi peribadi..

Byeess..

Nota mulut : bersemangat kembali.. Alhamdulillah..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

3 RENJATAN:

Tanpa Nama at: 13 Disember 2011 3:13 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

wah....maju arrr daus...tahniah2....ak un sjutu ngan pe yg ko tulis....bajet nk nasihat,,,tup2 kutuk org lain,kaum lain,itu la,ini la...geram gk!hopefully ko un terus maju di persada blogging ea....

{ yaqut hulaif } at: 13 Disember 2011 8:08 PTG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

blog manfaaf saham pahala walau time offline pun.

blog gosip tah apa-apa pula sebaliknya lah.

mantep, setuju artikel nie.

-yaqut hulaif

{ Rafqa firdaus } at: 13 Disember 2011 8:49 PTG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

@yaqut hulaif

wah.. yaqut hulaif baca blog ku a...huhu.. terharu.. btw..thankz k..

Catat Ulasan

PLEASE CLICK ONE.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 ::: NIGHT STORY :::