Keblinger

Keblinger

I made this widget at MyFlashFetish.com.

heartbeat

nuffnang

taHuN BaRu

| Rabu, 29 Disember 2010
salam..
alhamdulillah..bersyukr sgt..kerana msih diberi nikmat iman dan islam...huhu..bkn senang nk dpt dua bnda ni..so klu kta dh ada.kta jga ia elok2 k..huh..
ha...setelah sekian lma ak membiarkan blog ni xterusik..kini ak kmbali mmbwa satu revolusi baru..ccceeeewwwwaaaahhh..haha...erm...korg jgn r rsa geli plak..ha..yela sepnjng ak xupdate blog ni...ak dh bnyk blaja bnyk bnda..pelbagai perkra....huhuh...erm....
ok la... ak nk straight to the point...erm..kta ini kan dh tnggl lg beberpa hr je nk msuk ke tahun bru..huh..erm..lg 2 hr je kowt....haha...ok la..seperti biasa la,bila dh msuk taun baru..sume nk baru..dr bdak sekolah rndah..nk bju sekolah bru,alat tulis baru.bgitu juga dgn bdk sekolah menengah..sume nk bru...kasut,beg n pelbagai lagi..tp yg selalu disebut bila ckp psal taun bru adalah "AZAM"..erm..azam. baru...huh..."ak nk jd yg terbaek dr tau lpas".ak nk berjya dlm hidup","ak nk ubah perngai" n len2 lg..inilah antara2 azam yg bese kta dgr kan..bila kta nty kat org...erm..ak rsa la kan...klu kira royalti utk org yg bernama azam..mst cpt dy kaya..hahha...
ok la....ak nk cte pngalamn ak ckit la,psal azam ni..erm..ak pown mcm manusia laen pnah gak pkir nk wat azam apa..tp kan..bila ak dh wa azam ak msa awal taun..ak xtau mcm mna nk lksanakannya...kdag2 tu smpi terlpa trus azam ak apa...erm.bese la...satu taun ada 365 hri..n kta buat mcm2 dlm masa tu..so kta mngkin akn terlupa mgenai azam kta kan...hahhaha... so ak sekarng ni dh mls nk azam2....erm...apa yg ak nk adalah..ak nk cpau segala bnda selagi ak boleh capai,n ak termmpu....hhu..tu je..klu ak dh dpt wat bnda tu..tu ak rsa dh cukp bgus kowt..huhuh....

erm..korng plak mcm mana ??pnah ada azam ?/n mcm mna korg nk lksankan azam korg tu ????
n klu awal2 taun lg azam korg dh tercapai,adakh korg akn wat azam bru.o x ????
so fikir2kan lah..n klu rsa nk share..dipersilakan...hhehe..k la SALAM...
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

BaNyAk PeRkArA

| Rabu, 29 September 2010
assalamualaikum..
wah...rindunya aku pada blog ni..seperti lma x update..
rsanya mcm dah sebulan lbih x tulis pape kat cni..kat uma pown xtulis...hahah..xpe.la....ok kita mula satu2 k...

firstly...aku nk wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...hahah..rsanya belum terlamabat kot utk ak mengucapkan ucapan tersebut coz skng ni kita msih dlm mood rya lg kan..hahha..ok r..cte ckit psl rya ni..erm..taun ni kau rya kat kg r..like ussual raya pertma beraya di kg sebelah ayah aku di selandar,alor gajah,melaka...erm..rya kat sna quite happening r..huhu..then rya yg seterusnya ak beraya plak kat kg belah mak aku kat chikus,teluk intan,perak..rya kat cni pown quite happening gak..yg pnting rya ni bez r..huhu
erm..psl duit rya ek..huhu..bnyk jugak kot ak dpt...suka3..lagi bsr umo..lg bsr amount yg akn diperolehi,,...hahah..bez jgak r..uhu..
rya ngn member2 sekolah pown x kurng beznya..tp ada gak yyg x bez rya ngn dyorg..nseb bek r ak mnumpang..huh..perangai masing2 x penah nk beruba.still kekampungan..mcm x matang..haha...mlas ak nk describe lbih2..huhuh...
then b4 blik cni...family ak ada wat OPENHOUSE..hahah..happening sgt..mmber2 ak pown ada dtg..then yg plik xbez..mknn leh plak xcukup..huhu..mcm plik je..rmai sgt kot yg dtg..haha..tp bez gak r..bese r tu..huhu...
erm..yg pnting rya taun ni happening mcm selalu..huh..

next...eh22...korg nk klik apa tu..sbar r jap..ak nk cte ag ni..xhbus cite ag ni..jap ek..xbnyk dh..erm..skang nk cte psl FINAL EXAM ak kat APIUM nila puri ni..erm..mnguu pertma exam ak dh lpas dah..ada 4 paper..
1-sirah
2-mutolaah
3-akidah
4-inggeris..
ni la 4 paper yg aku dh lpas..
n alhamdulillah sume paper ak leh jwb ngn bek..n aku harap gak markah nya pown bgus2 gak r..huhuhu...
then paper yg bkl aku amik pda ahad , isnin n selasa ni adalah..
5-maqol
6-quran
7-nahu n sorof
erm...paper yg agk killer gak ni.haha...tp ak akn cuba sebaik mngkin r..huhu....
then mlm slasa tu blik uma..start cuti sem..haha..bez r ..

erm..SEM 1 ni bnyk r pnglamn duk u yg aku dpt...quite happening duk cni..n xsbr plak nk hbis...hahah..k r nk bla dh ni..nnt ak update ag k..thankz korg coz bca..haha...
assalamualaikum..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

wAkTu YaNg PaNjAnG

| Selasa, 31 Ogos 2010
Assalamualaikum...haha..hai sume followers ku sekalian..erm..dh lma agaknya aku x update blog ni..almaklumlah cbuk r skang ni..mcm hal kne wat..assingment nya ag..pnt sokmo aku...huhuhu..ok r..dyam xdyam dah 22 ramadhan kita hari ni..dh nk dekat dh kita ngn rya,n dh nk dekat juga kita utk meningglkan bulan yg barakah ini..huh..n sepnjang bulan ni jugak la bnyk bnda yg berlaku kat ak...hahaha...erm..lpas satu2 assingment dtg..haha..tp alhamdulillah sume ak dpt settle kan..haha..wlupown pnt nk wat mcm mna dh tangungjwb as a student kan..huh..n pada 31 ogos 2010 lpas..klab orator ada wat program yg diberi nma rabithah..so aku ni dilntik r mnjd KD multimedia bersma seorg ag kw aku,ariff..ok.nk dijadikan cte ak ni kne wat video dalm msa satu hari..2 video bkn satu tetapi 2..wah..pnat siot aku..video pertma aku kne wat video psal organisasi program n kedua psal aktiviti sepnjag program...wah..pnt siot...satu hari aku duduk dpn ladtop je..huhu..tp aku bersyukur r..coz pnt2 pown ap yg aku wat tu berbaloi..n insyaAllah diredhai oleh Allah SWT...huh...ok r skang ni tinggl lagi satu assignment je yg belum hntar..iaitu MUTOLA'Ah..
dah siap dh..tnggl nk hntr je..ok la..smpi cni je..haha..nnt ak update ag..
bye salam..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

Co0L

| Khamis, 19 Ogos 2010
assalamualikum..hehe..
erm..lma dh rsanya x update blog ni..rindu rsnya..erm..agak2nya dh berhabuk blog ak ni..huhu..ak tak tau nk cte ap kat korg..coz hidup ak bse je r..haha..ni nk wat tjuk entry pown xtau ap..haha..
erm..ok r ak nk story ckit tntg ak r..aku kat cni dh nk hbis sem dh..lbih kurg beberapa mnggu je lg nk hbis sem dh...huhu..gmbira rsanya..bg ak lgi cpt lg bgus..huhu....ok..n ak yg pling pnting xsbr nk blik uma n nk rya..haha..2 mnggu je lg aku nk blik...xsbr plak rsanya..yela rindu kat family..n rindu gila nk berbuka pose ngn family..nk mkn masakn mak..hahaha...erm...korg pown yg duk2 jauh2 tu pown mst xsbr nk blik kn..haha..ak blik 5 september..hari ahad..n klu klu bleh diceptkan ag..akn aku blik cepat ag r..xsbr plak rsanya..hehe..pastu pas raya terus ada exam..erm..akhir sem exam r..huhu..ak hrp r ak leh wat...haha..ok r..ak xtau nk tulis ap ag ni..blur dh ni..tngok r ak msukkn apa2 input terbaik utk tatapan korg sume..ok byr..
sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

sImPoNy NigHt

| Isnin, 16 Ogos 2010
assalamualaikum..
huhu..selesai sudah 6 ramadhan kita lalui tahun ini..erm.mcm mna??ok x ramdhan taun ni..msti ok kan..terawikh full tak ???personally ak dh shari tinggl terawikh coz g mkn berbuka kat luar.hahah..
actually aku bkn n cte psl bnda ni (ramadhan) coz ak dh cte sblum ini..
erm..ak nk cte psl malam simfoni yg berlngsung baru je malm ini..(16 ogos 2010)...wah..pelbagai acara yg dipertndingkan...seprti:
1-nasyid
2-pentomen
3-sajak
4- n bnyk lgi..
hehe..n ak ni malm first aku duk kat atas pentas tu..n tujuan ak duk kat ats pentas tu bkn utk mncapap o jual muka semata..tp ak mmbntu kwan2 aku yg wat persmbhan pentomen..wlupon ak rsa xde r bnyk sgt pertolongn ak kat ctu..tp ak try wat yg terbek kan..hehehe...erm...ok r..
n klemahn program td adalah..(erm..ak ni asyik cte kelemahan je)..yela nnt cte kebaikan lak k..
ok
1- psal microphone dy...
msa persembhn nasyid td yg boleh jd sedap jd hancur..ntah r tak tau knp..sbb utama adalah MIC..
2-pasal pelaksanaan..
erm..td tu..ada sesetengh pihak yg tak ikut spert ap yg telah dirncng sebelum ni..tiba2 je nk tukar plan..jd keadaan mnjd kelam kabut...
3- kurang preparations.
semua persembhn bagus cuma jika ditmbh sedikit preparations yg mantap pasti mlm simfoni ramadhan akan mnjd lebih bermkna tad...

ok..bukan apa ak bg tau kelemahan program ni..ak bg tau coz ak nk nnt ada pembaikan utk mnjd yg lbih baik lg...supaya program selepas ini berjln ngn lncar n teratur..

kelebihan nya pulak...
1-menerapkan nilai-nilai murni..
lagu2 dn sjak2 yg dismpaikan mengndungi nilai2 murni yg boleh dicntohi..
2-ikut tema (ramadhan)
semua persembhn mengikut tema yg diteteapkan...

ok apa2 pun..tahniah kepada semua insan2 yg terlibat sepnjang mnjayakan program malam simfon ramadhan ini...
n InsyaAllah jika diberi peluang lagi..kita akan buat yg lebih terbaik dr malam in..ok..
n jgn amik hati ek atas keritikan..
sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

BaTaNg BuRoK

| Khamis, 12 Ogos 2010

Assalamualaikum..
erm..4 entry kali ini..adalah aku nk berniaga sedikit la..nk promote mengenai kuih BATANG BURUK ni..korg sume msti tau tntg kuih ni kan..n korg juga msti tau tntg kesedapan kuih ni..erm...ak pown dh rsa kuih ni msa taste product hr tu..n mmg bleh than..suka2...
actually kuih ni , dijual oleh lecturer BI ak , n dy mntak tlg kat ahli mjmuah 7 utk mempromosikan kuih batang buruk ni..dan ini adalah satu alternatif yg aku wat utk promosi..huhu..
erm..mngenai harga xperlu risau..sngt murah dn xterlalu mhal...

100 btang = RM 10 shj..

murah bukan...erm..jdi sempena bulan ramadhan n tak lma lg kita nk raya..boleh jdikan ini juadah di hr raya..n aku jamain yg korg xkn rugi beli kuih ni..mmg sedpa...
nk jmpa spa klu nk beli ???

erm..utk muslimin
bleh jmpa khairol najib..mjmuah 7..

muslimat..leh r jumpa ngn shuhada..huhu..

ok..r smoga beli r kuih ni k...
sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

LaSt ePiSoDe

| Selasa, 10 Ogos 2010
Assalamualaikum..ahlan wasahlan ke blog aku..haha..
erm..sebelum pape pown..nk mngucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam am nya dan kepada ahli keluarg aku ,mak , abah ,along, didik ayi n ekin.,.I misz u all..mmmuuuaaahhh...
kepada kawan lama n baru..xkira dimna korg berada,semoga korg dpt mnjalani ibadah pose dgn sebaiknya...InsyaAllah..

*******

actually , utk entry kali ni,ak nk tulis pasal cerita BENCI BILANG CINTa..mungkin ada org yg xsuka ngn cte ni...tp lntak dy r..hak msing2 kan nk suka ke x..yg pnting ak suka..haha..ak mmg ikut r cte ni..klu ak x dpt tngok kat TV aku akan tngok kat Youtube r..erm...
so ak juz nk ckap yg cte ni akan habis dityangkan hari ni, 10 ogos 2010..huu...erm..mknanya dh last episod r..huh...cte nya dh nk hbis..haha..
actually ak juz nk inform bnda ni je..yg bpminat cte tu ,jgn lupa r nk tngk cite tu kat astro ptg ni..yg xleh tngok astro tu..tngok kat youtube esok k..haha..
k r sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

R.I.F.Q.O.H

| Isnin, 9 Ogos 2010
..assalamualaikum..
jwb jgn xjwb k..erm..hhhuh..ok...actually td telah berlngsungnya program RIFQOH kat APIUM nilam puri ni...mesti sume tertny2kan apa itu RIGQOH tu ??/actually RIFQOH tu adalah
RAMADHAN IS FRAGRANCE QUALITY OF HEART
hehe..erm...korg faham2 sndiri r ek..mmg program ni akn dijalankan kat PIUM nilam puri ni..utk sepnjang bulan ramadhan ni..yela utk mengimarahkan bulan ramadhan ka..td bru je selesai perasmian utk program ni..heheh...erm..program ni dirasmikan sndiri oleh TIMBALAN PENGARAH..haha..erm..n actually juz nk komen ckit je psal tayangan yg ditayangkan td..erm..mcm x sesuai je dy tayang lagu rap english kan dpn lecturer yg mmg nak kita ni ckp arab..so kat situ mcm mnimbulkan pelbagai komentar yg kurang baik r..bkn niat di hati nk mnjatuhkan tp cuba mmberi pndngn r..huhuh..bkn xnk bg cdngn terus kepada pihak yg terlibat tetapi ak ni sapa la kan..huh..xde r sesuai sgt nk bg cdngn..haha...jhat kot..mulut jhat..perlakuan jhat..sume jhat..hahaha....ramai yg xsuka..ak harap ramadhan ni ak dh ubah apa yg patut..huh..k sekian r..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

rAmAdHaN iS bacK..

|
assalamualaikum..heheh..
firstly..nak mintak maaf kat sume r..klu slama ada yg baca blog ni..ada yg tersa hati ke..mnx maaf sgt2..huhuh..actually nk cte psal bln RAMADHAN yang akn tiba mungkin kurang dr 48 jam je lag..hahha...xsbr nya..hehe..yela mna xnya bln yg pnuh barakah ni hny dtg sekali setahun je..n kita ni as a umat islam kne r wat amalan yang terbek utk bln pnuh barakah ini, krn mngkin kita x kan jumpa lagi bln ni taun ni..so kita wat r amalan sebaik-baiknya..hehe...erm...
harapkan juga moga2 amalan kita pada bulan ini,diterima oleh Allah SWT..huh..
ok..cukup r tu..tazkirah tu..aku pown xde r pndai sgt nk tazkirah ni..diri sndiri pown prlukan bimbingn ni plak nk tazkirah org..hahahah..ok..korg sume pose r btul2..jgn ngade2 nk ponteng pose..bg mcm2 alasan..gastrik r apa r..klu gastrik mnx nsihat doktor mcm mna nak pose..jgn jadikan gastrik sbgai alasn utk x pose k..hahaha..ok..
akhir kalam..hayati bait2 ayat ini..">>

nma sy sya'ban..sy ingin bgtaw jiran sy Ramadhan akn dtng mengunjungi kta x lma lagi .dia akan mai ngan isteri dia iaitu rezeki dan dia bawak 2 org anak dia iaitu sahur dan iftar.depa jugak bawak mai cucu sekali..3 orang akan rahmat,barakah ngn keampunan..depa akan berkampung dkt sni slama sebulan..lpas sblan depa blik la nek pswat eid fitri..harap kwn2 dpt hrgai depa..ahlan wasahlan ya RAMADHAN..


AKHIR KALAM..
..AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN..
SEKIAN..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

GeRaM

| Khamis, 5 Ogos 2010
assalamualikum..erm...huh..
ok..cte ni xde r pnjg sgt.juz nk cte btapa ketidak puasan ak kpad beberapa pihak ni..hahha...erm..actually ak xtau r knp r dyorg wat ak mcm ni..erm..ak mmg nya ada salah agaknya ngn dyorg smpi wat ak mcm ni..apa dyorg ingt ak ni xde prasaan ke???erm..ak je yg nk kne jga prasaan dyorg ..ap ni...mcm tu susah...xde tolak ansur lngsung..geram gila ak..nk wat sesuatu tu biar btul2...ak mnx ckit je waktu korg..xkn r bnda tu pown korg xleh nk bg komitmen....nnt ak xn buat tau r korg..korg ingt ak ni dah xde keje lain ke..asyik nk lyn prangi korg yg mngada2 tu..bnyk lg r kje ak yg perlu ak wat..erm..bkn ak kta yg ak ni bgus o ap..tp tolong r...ak mnx komitmen korg ckit je..bila bnda lain tu..ak tngok smngt pulak korg wat..bnda mudah mcm ni pown sush bg korg.
ak xtau r knp...erm..ak ni dh tawar hati dh...erm.sdih sgt korg wat ak mcm ni...ntah r..lnx korg r...lg skali ak minx wat,klu korg xnk wat..mls dh ak nk ckp..ak bnyk lg kje k...erm..ok r..
nk tau spa????
spa mkn cili terasa pedas k..tp yg pnting dy bkn muslimat tp MUSLIMIN...
huh...
sekian
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

KeNaP DoA DiToLaK

| Selasa, 3 Ogos 2010
hahha....entry kali ni..nk bg ceramah ckit r kat korang..yela asyik gossip2 je..sekali skala kita kne ada pengisian berguna gak..btul x sume...like gtu..hahah..ok2..mngikut tjuk entry ni..
KNP DOA XDITOLAK??
erm...kita pnat r berdoa siang dn malam tp masih lg xdpt ap yg kita hajatkan..knp ek???erm..my b mst ad silap kat mna2 tu..ha..ni la yg ak nk bg tau kat korg sume ni...erm...supaya korg dpt muhasabah diri korg blik...ok2..kita terus je r ek??/

*******

..SEBAB DOA DITOLAK..

-kita mengenal Allah tp tak beribadat kpdNya-
#erm..mksudnya..kita ni kene r selalu dkatkan diri kpada Allah..buat ap yg disuruh n tngglkan ap yg dilarang..n InsyaAllah..doa kita akn mkbul..
-kita membaca Al-Quran tp tidak beramal dgnnya-
-kita merasai nikmat Allah tp kita tdk mnsyukurinya-
#ha ni la lg satu sifat manusia yg sering lupa kpad pnciptanya apabila sudah mndapt sesuatu..sifat ni harus dihindarkan dgn serta merta..n kita haruslah mnsyukuri setiap apa yg kita dpt,smaada buruk atau pown baik..huhuh..
-kita berkata syaitan itu musuh kita tapi kita tidak menentangnya-
#mksudnya,kita tau yg syaitan tu msuh umat islam..tp kita still ag ikut dy..dgr bisikan dy..n xprnh rsa utk menentangnya..cara menentangnya,bkn dgn cra kitaberlawan pedang ngn dy..tp kita bnyk mndekatkan diri kpad Allah..dn tidak mngikut hawa nafsu dn bisikan syaitan..
-kita berkata syurga itu benar tetapi tidak beramal dengannya-
-kita berkata neraka itu benar tetapi kita tidak lari daripadanya-
#yg ni pulak..kita ni umat islam dah tau dah yg neraka tu tmpat azab seksaan tp kita mcm nk msuk kat sna..dgn perlakuan kita,percakapan kita,seperti kita mnginginkan kediaman kita di neraka apabila di akhirat kelak..jd kita kne jauhi nya ngn doa..
-anda kata mati itu benar tetapi tidak bersedia mnghadapinya-
renungkan ayat ini...
...beribadahlah kamu seperti kamu akan mati esok...
jd kita kne bnyk kan amalan kita utk mnghadapi alam barzakh kelak kran dgn amaln itu dpt mmbntu kita di alam tersebut..
-apabila kita bangun dari tidur kita berkata mngenai keaiban org tapi kita lupa keaiban sndiri-
-kita jgn r hny tau mncari kesalahn org lain n mrasakan diri kita je yg betul..huh..
-kita mengebumikan mayat tapi tak ambil iktibar darinya-

akhir kta renung2kan lah kita berada di tahap mna di muka bumi Allah ini..n betaubat lah selagi pintu taubat Allah masih lagi terbuka...ok..
tepuk dada tanya iman..
sekian..

www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

TaKbUr Ke AkU

| Isnin, 2 Ogos 2010
kring........kring.......assalamualaikum..ada org x???erm..rsanya bru smalam aku update blog ni..erm..hr ni update ag kan..entry yg bru.ok..actually mngenai entry ni adalh td bila ak dgr tazkirah after lecture td..erm..bdk ni..dy cte r psl takbur..????TAKBUR tu sndiri apa ek??/n ak rsa korg tau yg takbur tu kan sifat mazmumah sifat yg tak baik utk kita as a umat islam..erm..klu tau bgus r...ok..mkna takbur tu mngikut fhaman ak r kan..takbur tu mcm ego gak..nak dy je btul n suka kcil2 kan kbolehan org lain...erm...sbnarnya kita as mkhluk Allah kat dunia ni..sama je..xde beza nya....cma didikan n asuhan ibu bapa je yg membezakan sikap kita..juga kemahuan n ksedaran kita utk apa kita hidup di muka bumi Allah ini..huhu....

**********

ok..tanda2 yg org ni takbur adalah..
-suka memperkecilkan org lain-
#inilah yg x bgusnya..dy(org yg bersift takbur ni) ingt diri dy dh perfect sgt agaknya..nk kcil kn kbolehan org lain..erm..klu seseorg tu wat slh kita jar r balik..jgn r kita mrah maki hamun dy..sian dy...erm..klu kita ada tnda2 ni..buang r jauh2...

-tidak mahu menerima kebenaran-
#ni lagi satu gak tnda org tu takbur sokmo r...dy ni tak boleh trima kbenaran wlupun dy slah...erm..skang ni rmai org mcm ni..hahah....erm..nta r..mcm2 jnis org skng ni...huh..
klu dh tau slah tu xsalh nya mnx maaf kat seseorg tu..jgn r kita rsa kita je btul dlm sume perkra....xslah kot mnx maaf,..malah org lagi suka...huh..btl x??

ini je la yg ak ingt..dh x ingt kot..haha..tula dgr x amik note..jgn jd mcm ak tau..mls..haha...ok3..jd kesimpulannya..sifat ni sgt x baik n ditegah oleh Allah...kita jgn mnjadi manusia yg takbur..kita hndaklah sntiasa bersyukur dgn ap yg kita miliki k...erm...mari kita muhasabah diri kita blik..n jika ada sifat ni kat dlm diri kita..kita buang jauh2..bak kta pepatah..buang yg keruh ambil yg jerneh...ok r..ak tulis ni sekadar nasihat ak untuk diri aku n korg sume..kita ni jgn rsa diri kita ni sempurna mcm RASULULLAH..n kita xkn jd sempurna mcm baginda tp kita boleh menuju ke arah kesempurnaan baginda..jd usaha itu kunci kejayaan...jd msing2 dh bsar,,..pkir r sndiri..n jgn ego/takbur/riak ngn org disekeliling kita..
sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

KeMbAli

| Ahad, 1 Ogos 2010
hahaha..assalamualaikum..
mngikut entry kli ni..mcm dh lma je kowt x update blog..almaklumlah ak ni kan cbuk je memnjang..ke wat2 cbuk..ala sama je r..huhu..erm..lg pown skng ni ak ngn busy menonton BENCI BILANG CINTA (BBC)..hahha,,tntg cte ni,,suka sgt tngok cte ni...walaupown indon..tp suka r..ak xtau apa tarikan cte ni smpi ak suka ngok cte ni...bez r..xcya korg try r usha2 kat youtube cte ni.hahah...jln crita dy kemas..haha..(tp phm2 je rcte indon)...huhuh...ok yg lain nya..ak juz siapkan assignment ak yg xbrapa nk siap tu..tp skang dh siap dh..hahah...n lagi stu nk cte psal ak wat FRONT PAGE utk assignment aqidah..pada mulanya ak juz wat utk diri sndiri n rkn2 terdeka je..tp xsngk plak mndapt smbutan hangt drpd beberapa pelajar yg lain..kiranya nk gak r bnda tu...erm..n secara tdak lngsung ak tlah mngkomersialkan printer shauqi...haha..erm..sekali print byr 20 sen..ak rsa ok r...yela nk beli dkwat ag...kaya kowt shauqi..jelez ak..heheh..jgn mrh ek shauqi..dgn ak wat bnda ni gak tlah merapatkan ak ngn dk2 sem 1 kat apium ni...hahah....xsngka kan..bnda ni ak wat sje2 je..dpat smbutan plak..terharu nya...erm...

*************************************

ok nk cte lain plak..nk cte psl perubhan jadual utk kali ni r..xde r bnyk sgt perubhn..n perubhn yg agak drastik sekali adalh sbjek NAHU..mna xnya..waktu pmblajaran ditukar bgitu jga ngn lecturer yg mngajar..dulunya diajar oleh USTAZ NAJIB...skang ni diajar pula oleh USTAZ SYED..belum prnah blajar secara tutorial bersama beliau..tp ak akn cuba r..terima keadaan ini...huhuhuhuh....erm..yg lain bse 2je..kiranya ptg ahad ak free r...leh tngok BBC...suka3..haha...
n ad lagi satu assignment yg blum sipa ag..iaitu ISTIMA'..bnyk n agak susah nk wat bnda ni..pressure kowt rsanya..kne sungguh2 wat r..n ak akn cba wat yg terbaek..hahah..doakan r ek..ok r bnyk sngt dh ak merepek ni..k r
sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

AmAtuR

| Khamis, 29 Julai 2010
salm satu malaysia..haha
ok..actually nk cite psal mmber ak yg sebelum ni..mmg agak xberknn ngn IT ni..dy ni mmg ak knl sejak sek mnengah ag r.ok..nma dy LUTHFI..erm..heheh..seorg yg berbdn agak besae..agak ganas apabila marah..huhu..wah2..ak describe psl diri org plak..haha..xbaek..erm..ok..erm..dy ni sblum ni mmg x mnat r ngn bnda2 like FACEBOOK,MYSPACE,BLOGGER n mcm2 ag..tp tiba2 har ni 29 julai 2010..dy telah buat jugak FACEBOOK...hahah..itupown setelah dipujuk rayu oleh SYED ZAIN..haha...lwak gak r..td ak tolong ajar r dy mcm mna nk gna FB ni..huhu(poyo je ak ni)hehe..erm..then sume mmber2 dy kta mad ni dh maju r ad FB..haha..ak pown rsa dy dh mju..hehe...erm..klu xsblum ni mmg dy xnk..hahah...cma ak xleh tlg dy psal satu bnda je...erm..ak nk trg kat korg pown ak xtau mcm mna nk trang..erm..entah r..xpe r..biar je r..hahaha..jhat x aku..~~evil~~..kahkahkhakak...ok r skang ni ak tlah ajar dy..n dy pown tlah phm..ok r..heheh..k r cukup smpi cni psl MAT..nnt kita cte psl lain plak ek..k bubye..sblum 2 ..nk wat ucapan ckit..semoga mat berjaya menerokai dunia FACEBOOK yg pnuh dgn cbaran..hahaha...
k sekian...
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

KoWt

|
assalamualaikum..
actually xtau pun nk tulis ap kat blog hari ni..erm..hari ni..klas ak berjln seperti bse..cuma kls istima' je yg xde..then klas istima' yg xde tu ak n mmber ak gntikan ngn selesaikan assignment istima' yg ak xtau bila akn dpt siap..huh..erm..td kitorg try r wat proses rakam sore dlm bhasa arab..ya Allah..sush nya..pning kpala ak..erm..klu ak nk wat tu..biar btul2 klu nk wat..jgn r acuh xacuh je..ak nk wat ikut spert nada dlm cite sbnar??korg rasa boleh tercpai x hasrat ak ni..ak rsa boleh klu ak sungguh2 wat..erm..ak akn sungguh2 wat bnda ni..coz this is my first assingment gna komputer..seronok kowt...hahaha...erm..ak akn try r...tp mmg susah..td kitorg wat pown sngt amik msa...erm..n ak harap sgt bnda ni dpt siap sblum trikh hntar..huh....lg satu kitorg ada gak lg satu assingment utk istima' listen n write...erm..korg ingt bhasa inggeris..bkn tp bahasa arab..huh..agak menduga jugak r..hahah..tp akan cuba yg terbaik r....kihkihkihkih...erm..k r dh xtau nk tulis ap ag..korg doakan kejayaan ak ek..k bubye..
sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

KOmUtEr PErTaMA UtK ke MeKkAh

| Selasa, 27 Julai 2010
Kereta api ini akan mengangkut para peziarah sepanjang 18,1 km ke tempat suci Arafat dan Mina dan Muzdalifah sepanjang musim haji, sebagai perubahan pengerja Umrah sepanjang tahun di mana setiap lokasi terdapat tiga stesen, dan telah ditandatangani oleh Pertubuhan Jeneral Perkeretaapian pada 4 april dengan Changenscton untuk untuk menyediakan 17 jenis (treler) mobil rel, dan masing-masing akan memiliki 8 mesin dan empat gerabak dengan tubuh diperbuat daripada aluminium, dan akan dihantar kumpulan gerabak pertama pada bulan April 2010 dan yang terakhir pada akhir 2010.

Dan kereta api ini akan membawa penumpang (jemaah) mengikut tepat pada waktunya dengan kemampuan 35% perlindungan automatic untuk membantu pemandu memandu dengan baik pada 2011.dan apabila ini semua telah selesai,ia boleh membawa penumpang(jemaah) seramai 72 ribu dalm satu masa dan arah yg sama pada tahun 2011.










www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

HuhUhU

|
erm..hai sume..ap khabar harp chat r sntiasa..erm..har ni har rabu..erm..ingt dpt r siap kan assignment sume..al mklum r..bln o mnggu ni antra buln o mnggu yg cbuk..msing2 ada hal n komitmen masing2..lg dh nk pose..bila dh nk pose nk rya..ngn bju nya..wah seronoknya bila ingt rya..erm..kat cni nk ckp psal skit nya hati ak ngn dyorg ni..ak kat blog ni xde r nk tapis2 sgt..hhuh..blog ak kan..haha..xde r..smlm dh ckp dh nk wat liqo' psl assingment istima'..pastu ok je..then bila pg ni,ada bahagian ahli ada rifqoh utk utk ihya' ramadhan..smpi kul 11..ok r..lpass kul 11 wat r kan..tiba2 pas kul 11 sume xde..ada liqo' lain r..g print r..hilang r..xkn r ak sorg je..malu r ak ngn pompuan..ak dh deal ngn muslimat baik pny..huh...bkn ak mrah dyorg wat sume tu n nk aktif...jadi la..tp bg r komitmen pada sume tu..pndi2 r bg masa..bknny setiap msa kita nk wat bnda tu..n bkn juga dlm satu masa nk wat bnyk bnda..ak phm kesibukan dyorg..ak mls r nk ckp..nnt kta ak ni.apa plak kan..erm...erntah r..skit hati ak ni kdg2..erm..tp ak nk wat mcm mna redho je r..erm..pasni klu dyorg sume still sibuk gak.biar ak je ryg wat ngn pompuan dlu..klu nk tunggu dyorg..bila r agaknya ak dpt wat..ak pown bnyk kje gak..erm..tp......................................
biar r..mls nk describe bnyk2....td ak pompuan dh tunggu dh kat DK2..last2 xjd..mlunya r ak...erm..ak dh deal baik pny..tp xjd...apa perasaan korg ek???erm..ak cba try yg terbaek..tp...ntah r...mngkin ak yg xterbaek kot..haha.. k r...pndi2 r korg pkir sndiri..
sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

MiD sEm HoLidAy

| Isnin, 26 Julai 2010

hahaa..ni ak nk story ckit r..event2 yg ak wat tyme cuti mid sem selama seminggu ni..erm..nk dijdikan cite ak xde r g mna2 pun..mostly my tyme ak hbiskan o bzirkan kat uma je..ada r gak kuar2 tp x g mna pown..erm..ani gmbr sekitar ak di kmpung kat melaka..ak blik hari je..erm..lg pown ak dh cte ap yg ak wat kt kg dlm entry lpas..so mls nk cte ag..hahaha..
gmbr atas ni gmbr uma nenek ak..tak r gmbr pnuh..tp korg leh gmbr kan r uma dy..bsar mna..hahaha..bsar gak uma nenek ak ni..jgn men2...huhu
gmbr ni ak pling suka..gmbr reban ayam..n bnyk r ayam kat dlm uma ni..ada ayam bersma anak2 nya..comel r gak...ak ingt nk tngkp gmbr ayam..so xdpt..coz ayam nya xleh duk dyam..nk berjln je..tension plak ak..huhu...

seterusnya..

b4 ak blik uma dr kg..ak g mkn dlu kat auto bostro..(yeke ni nma kdai dy..ntah r.)erm..actually bistro ni terletak kat felda bukit cerakah..korg tau kan..erm...msa mkn kat cni ak order nasi ayam n air jus epal..ok r bleh than..air dy sdap..tp nasi ayam dy kurang r..erm..kat cni ada layar besar..sesuai r ngn musim bola ni..(treat nk trik pelanggn..)dh beser dh..hahah..
sepecial gak kat cni..dy punya kedai sume dy wat dr bingkai kete..ak rsa pmilik bistro ni..mmg gile kreta kot...erm..mcm korg nmpk kat ats 2,ada 4 buah kete mka ada 4 buah kedai yg mnjual plbgi jenis mknn..seperti,,nasi ayam,roti john,cekodok,mee goreng.n mcm2 ag...heheh..cntik r design dy wat..
ni lak pndngn atsa kedai tu..nmpk mcm mewah je kowt...

yg kete korg nmpak kat gmbr atas ni..dy jual nasi lemak..satu2 nya kedai yg terletakdkt ngn customer..bez gak r mkn kat cni...huhuhua...

huhu..k r ni je rsebahagian yg ak sempat tngkp gmbr..ada ag..

erm..hari khamis lak,ak kuar ngn ariff firdaus g beli tiket kat klang sentral..hhuhu..erm..tket kat c2...bnyk sngt ulat tiket..nk suh kita beli kat dy..erm..pning ak nk lyn..erm pstu kitorg g tengok wayang...hahah..tngok cte...
THE SOCERER'S APPRENTICE..


bez sgt cte dy..meletop..cte dy berkisar pasal magic..suka sgt tengok,,,...tp cte ni xtnjuk sgt mcm mna bdk yg bernama DAVE tu..blaja magic ngn BALTAZAR...cuma tunjuk ckit je..tu yg xbez sgt tu..tba2 akhirnya dy dpt kuasai magic tu..hhhuhu..
tu jela yg berlaku smpnjg cuti ni...yg lain2 tu bse r..study..tolong mak..kmas uma..on9...tngok tv..hahaha..ok r tak tau nk mrepek apa ag..
sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

Sob...sOb...

| Ahad, 25 Julai 2010
hhuhuhu..bila hati mulai resah adakah itu petanda tuhan bahawa akn terjdi sesuatu pada ku...wallahu alam..erm...sedih n brat hati ni rsanya utk ak mningglkan puncak alam ni..dn kembali ke nilam puri,utk ak terus menymbungkan perjuangn ak di sana dalm mncari redha Illahi..ya Allah ko permudahkan la urusan ak di dunia ini..jika di ikutkan hati n nafsu ini..rsanya tidak mahu ak kmbali ke nilam puri itu..bkn kerana suasana biah solehah yg cuba ak hndari tetapi adalh perasaan rindu yg pastinya dari bisikan syaitan ini ingin ak hindari...huuh..pilu rasa di hati ini..sudah pastinya ak bkn ke sna utk mnjadi org lain tetapi adalah utk mnjd diri a yg sebnar tnpa paksaan dr sesiapa pun..wahhhh...knp la berat sgt dugaan mu ya Allah....hati serta akal ku sering memujuk diriku agar tidak berasa jauh bersama family...ak cuba utk menerima hakikat itu..tetapi kadang kala aku tewas pada diri ak sndri utk mnerima hakikat itu..huh..betapa daif nya diri ak ini...jd malm ini kurng dr 24 jam ak akn bergerak ke nilam puri..sedih..seperti rsa ingin mengeluarkan air mata jernih,kerana mengenangkan ak akn berjauhn kmbali dgn keluarga ku..huu..erm..by hook or by crook ak mst juga meneruskan perjuangn ak yg sudah separuh jln ak selesaikan...ak hrp ak dpt kuatkan semangt ak dlm mncari ilmu Allh di bumi APIUM itu..erm...ok..mkin bnyk tulis mkin sedih la....so..salm..
sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

sHoPpInG

| Jumaat, 23 Julai 2010
huhuhu...semlam nk dijadikan cerita ak g shopping ngn family ak..huhuh..terharunya..dyorg nk beli brg dapur kan..so ak tumpang sekaki r nk beli brg ak nk bwk ke nilm puri...erm...ok..mula2 after solat maghrib kitorg kuar g shah alam dlu nk amik kakak aku kat UITM shah alam..then..kitorg tak tau nk shopping kat ne..last2 g econsave je coz pas2 ingt nk mkn kat AROMA ikan bakar kat jeram..kalu g shopping kat tesco o giant kat shah alam..tkut xsm[pat lak nk g jeram nnt..tu yg just g econsave kat kapar je..econsave pown ok what???erm..nk dijadikan cerita kitorg smpi kat econsave around 9++ malam...erm..bse r..lpas maghrib bru kuar rmah kan..ngn jln jem ag..huhuh...ok..pstu mak ak beli r brg2 kperluan rumah..huuh..ak pown amik je r ap yg ak nk..dh disuruh amik..ak amik r..hahaha..ak mula2 amik teh..coz ak ingt nk wt teh kat blik..the ak nk amik jem NUTELLA..chocolate jem..mmg sedap..tp hrga dy toomuch expensive r..smpai RM10++..ak pown mls r nk bli..coz mhl sgt...so ak juz ada 2 plihn sma ada ladies choice o stripped..jd ak plih r ladies choice..(walaupown mksd nma dy plihan pompuan,tp itu x mnggangguak utk bi bnda yg jnama dy ladies choice k..)hahaha....erm..so ak fkir..klu ak nk bli gak ak bli pki duit ak n bkn pki duit parentz ak..hahaha..snggup tu..yela sdap btul jem tu..kakaka ak pun kta sdap...uhuhauha...pastu ak ingt ak nk amik kertas A4..tp hrga dy pun mhal kat c2..naik ak bli kat mydinmurah ckit..coz ak dh tngk hrga kat mydin..mmg murah krtas A4 tu..huhu..so ak x beli r..ak juz beli..jem ladies choice,gula2 mentos,biskut2...rotinya nnt ak bli kat nilam puri r...huhuh...ak puas hati r ngn brg yg ak bli tu..suka3....hahaha...lg satu pncuci muka pun ak beli gak..coz stock ak dh hbis..hahahaha...erm.tu je la kowt nk cte..pastu kitorg g r mkn ikan bakar kat jeram...wah meletop suka ak..hahaha..xyah cte r...hahaha...erm...korg tau kn klu mkn ikan bakar mst mkn ap..so korg byangkan r sndiri..mmg sdap mkn kat c2..suka ak..huhu...k r...sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

BeNaRkAh???

|
salam..entry kali ni.myb bgitu bermkna sdikit..hhuhu...erm..td ada terbaca kat satu blog ni n entry dy is about.."FACEBOOK PENYEBAB PERBALAHAN".. wah hebat entry dy..n brani nya dy wat entry mcm ni..erm.stuju x..bg ak is depends on somebody tu r..erm ak ni x hbis2 depends..ok..ak rsa mngkin ada yg btul n mngkin juga ada yg salah..sekarang ni kita leh tengok..sume org mcm suka melepaskan geram mereka terhadap org lain di facebook ini..erm..dan sekarang ni boleh dikatakan setiap drpd pemimpin kita,masing2 mempunyai profil sendiri di facebook..xtahu lah owner profil tu sndiri benar2 tuan empunya seperti yg tertera pada nama..atau hny propaganda mereka untuk saja menimbulkan perbalahan di facebook ini..wa'Allah hu 'alam...erm..n kita boleh lihat sndiri profil2 mreka2 ini..sperti suka mnghentam dn mnjtuhkan pmimpin2 lain..oh..rsanya xperlu kowt buat mcm tu..yela..msing2 ada kredibiliti msing2..n xpyah r..nk buat sesuatu yg bolehkan org meluat n menyampah tngok korg..erm..ak ni bkn nya seorg insan yg suka akn politik ni..mmg xsuka langsung..smpi bila ngara nk aman if pmimpin asyik nk bergadoh je,nk mngkan parti msing2..erm..bg ak r kan..parti2 ni.xperlu kowt..klu bnyk sngt parti mka rmai r pmimpin nya..tu g jd pebalahan n perpecahan ni..erm..ntah r..malaysia ni..kata nk jd ngara yg mmbangun tp..mentaliti pmimpin sndiri x mmbngun..mcm mna rakyat n ngara nk membangun..erm..ini mngkin hny cebisan rsa ketidak puasan ak terhadap pmimpin ngara ini....ada perdana menteri tp perdana mnteri pown scbuk dgn parti dy..apa bnda mcm ni..erm...klu sume parti ni bergabung n sume berada dibawah satu tampuk pemerinthan..wah rsanya ngara kita akn lbih mmbangun agaknya drpd singapore...huhuh...erm..ok r...xnak r ulas lbih2..ok r..agak2 nya kita leh pkir sndiri r..mna yg baik n mna yg burk..facebook ni mngkin bleh mnjd baik klu tidajk disalah gunakn..n mngkin juga bleh mnjadi sebaliknya..erm..jd ada mata ko lihat..ada telinga ko dgr..n ada akal..korng pkir r sndiri..sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

JuStIn BieBer

| Khamis, 22 Julai 2010


salam..ni ak nk story ckit about JUSTIN BIEBER???erm..ak rsa sume org tau n knl ngn justin biber ni..bdk yg skang ni tngh hot popular ngn lagu BABY dy tu..huuh..ak pun xtau ap yg special nya bdk ni smpi org tergila2 kan.dy..skang ni rmi yg mnt kat dy including ARIFF FIRDAUS,SYAFRINA dan SAPINAH..wah tnsion nya..bkn ak kta ak xsuka tp dyorg ni mcm obses kowt..hahaha...erm..plik2...ada x spa tau knp mnat ngn justin biebier...adakah sbb muka dy cute??ak pun cute..tp xde spa pown mnat ak..haahahah..erm..ntah r spa ad ajawapan leh kngsi ngn ak ngn tngglkan komen..heheh.. k sekian..(jgn mrah k kpd pminat justi bieber ni..)
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

BaLiK KaMpUnG

| Rabu, 21 Julai 2010
salam..rindu r tu kat ak..hahah..erm..nk cite ni..pda selasa lepas kiranya kelmarin r ak blik kampung..hahaha..bez gak r..erm..actually ak blik kmpun tu..main point nya dalah ak nk hntar kain bju mlayu ak utk dijahit...wah...erm..ak suh org tu jhit ikut citarasa ak plak..hahah..bju mlayu fesyen baru..ak xsbr nk tunggu n nk tngk bju mlayu ak tu..suka3...then..skang ni kat kampung ak ni..musim buah so bnyk r buah kat kg xspecially buah rambutn n langsat..huhu..ak mkn rmbutan je r...langsat x bpe nk berknn r..then ayah ak g kbun ngn nenek ak..ak mls nk g.coz ak nk siap kan slide show ak..huhuhu..bgus x???lupa nk explain..ak blik kg ngn ayah ak je..mak aku kje..n adik ak sek..so kitorg blik 2 org je r..kitorg grak pagi dr cni..smpai sna dlm kul 11..cpt..xde r jauh sgt..ak blik kg melaka tau bkn perak..huhuh...erm..kitorg blik hari je..ptg tu kul 6 dah berangkat pulang ke puncak alam..satu pengalamn yg seronok..n happy r..hahaha...k r sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

TaHLiL

| Isnin, 19 Julai 2010
huhuhu...erm..actually incident ak g tahlil ni dah berlaku smalm lps maghrib..tp hari ni bru nk tulis kat blog..al bse r..busy kan..busy ke????no komen..hahaha..(suka r nk tulis ap)..huh..erm..korg mst nk tau kan ak g tahlil kat uma sapa..erm..as u all know..ak tyme kje kat kfc dlu ak ada sorg kakak angkat nma dy..syaf..huhu..xnak describe pnjg2 psl dy coz ak rsa ak dh cte kat korg dh psl dy..n klu blum ckp kat ak k..huhu..nnt ak cte...erm..dy ni ajak ak g tahlil kat uma dy..dh seminngu sblum kjadian dy dh ajak ak..ak pun ok je r..sje2..nk gak knl ngn family dy..hahaha..mcm nk kahwin plak..hahaha...erm..ok..nk dijadikan cte,pda mulanya dy decide nk amik ak kul 6..tp last2 minutes dy nk tkar time nk amik ak kul 5 plak..erm..ak pun tny r knp???coz rsa nya kul 5 2 awl sgt r..mjlis start kul 8..n uma dy bkn r jauh sgt pun dr puncak alam..kat ijok je kowt..xsmpi 1/2 jam dh smpi..huhu..then dy kta dy nk g amik nenek dy kat kg..erm..kg dy ak xtau r plak kat mna...hahaha..erm..ak pun tnpa mmbantah kta ya je r..ak ingt kan dy ni puntuallity terbaik tp sdih..kul 5 kta nk dtg..tp.......kul 5.15 bru smpi uma ak..erm..sdih..alasn dy lmbat,,dy ikut bajak yg mcm kura2 bila bergerak..ok.ak accept r alasan dy..uhuhu...tp yg ak agak terkjut..dy tiba2 mengenakan pkaian muslimah sejati g2..sblum ni mmg ak xpnah tngk..ni 1st tyme r...erm...ok..mulanya ak ingat kak pina yg bawak kete..sbb kak pina ni mmg bertdung..tp andaian ak ternyata terpesong..mmg dy SYAF yg pki bju tu..ak terkjut hbis..dlm kte ak xtau nk kta apa..kelu lidah..pndg dy pun xsgt..hahahaha..malu r plak..huhuhu..dh r...erm..smpi uma dy sblum kul 6 r..n dismbut oleh adik beradik dy r..erm..yg pling sdih tu..dy(adik bradik dy) ingt ak yg pki jeans n tshirt ni adalah syaf,..tau r muka kitorg sma..hahaha...erm..then ak pun msuk n salam r sume org..laki sje..girl not allowed k..hahaha....erm..then ak duduk je r kat krusi ala mewh tu smbil tngk TV yg ak rsa mmg elok bling anjing je..coz TV 2 rosak2..kjap ad gmbr kjap xde..gram ak tngk..tp ak kat uma org kan so ak pndam je r..huh..lma gak r ak tnggu..erm..pastu ada mak cik dy ni..mmg agak familiar snang berkwan..n kitorg cte2 r psl moto yg accident..erm..moto makcik tom tu accident..so ada r story dy..xpnting kowt..hahahah...erm...terseksa rsanya mnunngu detik kul 8 mlm..apa yg ak mmpu adalah main msj ngn mmber..ok..bila lpas maghrib je..org surau sdah mulai dtg..ak suka org kg ni coz dyorg punctual..tahlil mula kul 8 ..shape2 kul 8 terus start..n sume org dh dtg...so cpt r hbis..pas bca2 n tahlil n doa selamt..kitorg di jamu oleh pulut kuning n kari ayam..sdap gak..pas2 ada r kuih2 ckit..erm..then,dy bg setiap nasi ambeng untuk setiap ahli jemaah..ak pun dapt r...huhu..knyang gak ak malm tu..hahah..tp pngalamn malm tu mmg bez r..ak knl ngn mak n ayah dy..cma ak rsa plik ngn ckap mak dy..suka kcilkan ank sndiri dpn sedara mara..ak pun xtau knp ngn mka dy..huhuhuhuh...erm..tpat jam 10 mlm ak ngn syaf gerak blik r..ak smpi uma je ak ngn mak ak mkn lg..mkn nasi ambeng yg dibekalkan..masyaAllah..bnyk gila nasi yg dy bg..ak just mkn nasi tu 2 org je..ak n mak ak..coz kat uma ada adik ak,ak n mak ak je..huhu..las2 tong smpah yg hbiskan..hahahahaha....satu pngalamn yg mengujakan peg tahlil kat uma yg kita xknl tnpa sesiapa yg kita knl..haah..fikir2kanlah.,.lg satu sume org kat c2 fully JOWO..xphm ak..so ak dyam je...xtau r dy ngumpat ak ke x..no komen..k r pnjag dah ni...salam
sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

kArNiVaL RaKyAt

| Sabtu, 17 Julai 2010
hahahha.kali ni nk cte psl karnival rakayat yg tleh ak hadirkan diri untuk lihat sndiri ap yg ada kat cni..erm..actually xde r mcm surprise sgt nk g ni..bse2 je..ak dh tau dh mcm mna klu karnival22 mcm ni..sje je nk dtg..nk isi msa lapang??yeke ke isi msa lapang..ke nk buang msa lapang???hahaha..pkir2 kan lah..huhuhu...erm..ak g ngn family ak r...xde mknanya nk g sndiri..klu bkn sbb diajak x kose ak nk g..hahaha..erm..sesmpainya kat sna..mcm dah xrami org...bila dtg dkat je..bkn mcm lg dah.mmg xrami org pun..rsanya tinggl pniaga je..hahaha...myb dyorg beli sesama sndiri owt..yela dh xde customer..hahaha...erm...ok..ak pun jln je r ngn rsa mlas n menyesal peg nya..then dh jln smpi hujung tngok ada kuda plak..mngkin 2 jela kowt daya tarikan kat krnival ni..yg len tu bse je r...nothing special..erm..kuda tu pun ak tngk,mcm wat pameran je kowt..bkn nk bg naik pown..ak x smpat r plak nk tngkap gmbr kuda tu..coz dyorg tngh bg kuda tu mkn...mls r nk kcu...lg pun ak tngk bdk2 je yg tngk kuda tu..remaja mcm ak ni????xde plak ak tngk..huhu...erm..
atas ni plak gmbar abg yg jual ice blend..erm..kitorg dah xtau nk bli ap bli je r ice blend tu..tu je r yg nmpak sdap..harga pun bleh thn gak r..DEMAND siot...RM2.50..erm..bse RM1.50 dh dpt dh..bkn nya sdap sgt pun..adik ak plak bleh plak bli perisa strawberry..ala sdih r...xsdp kowt..erm...pastu rsa dh mcm bkn ice blend dh..coz dy blend lma sgt..erm..ni yg nk komen ni...yg ak xthn n ak n kakak ak prasan adalh..yg abg ni agak malas nk berniaga..knp ak kata mcm ni???dr pengamatan ak lihat dy ni..wat kje ala hai..lembab n xde smngt...xckup tido kowt..hahaha..at least tu wat la cpt ckit...xde r customer rsa nk smpah seranh je...erm..bleh tmbah dosa customer tau x..huhuu..ak pun xphm r...huhu..then kat sblah jual ice blend ni ada plak abg jual burger..ak yg tnggu kat c2 mcm kayu meranti yg mhal tu..terbau kesedapan burger tu..erm..then bli r ..dah kakak ak offer...erm..burger ayam ak bli..erm..tp sdih gak r..coz ayam dy x bpe nk msak..erm..plik btul r..nk berniaga,niaga r btul2..ni x..no komen r...
ni gmbr bese je..sje2 tngkap..erm..ok pastu jln pny jln..kitorg bli ag kek n tat telur..sdap gak r...erm..puas r mkn..dkat puluhan ringgit gak r hbis kat karnival ni..hahaha..plik2 je kan..erm..walaupun karrnival mcm .......................... tp puluhn rnggit leh hbis...haahahaha...erm..
n klu korg nk tau pda mlm smalm(sabtu malam),ada persmbhn nasyid dr inteam n faiz..ak x g r..coz g shopping smlm..hahaha..erm..n krnival ni berlngsung slama 2 hr je..n ak rsa krnival ni vogue gak r..coz inteam pun turun pdg...erm..ok r drpd xde..hahaha..ok r...dh bnyk sngt kritik ni..salam.
sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

mAaf k

|
salam....erm..ni nk cte ckit r...erm..ak ni,nk kta alim sgt pun x gak..nk kata jhat sgt pun x gak..ak tngk situasi r...erm..then ak ngh cuba cri sesuatu yg terbaek utk diri ak..n ak harp korg leh tlg ak r..erm..ak nk mnx sgt kat korg yg bca blog ak ni..erm..myb blog ak ni x mcm blog2 yg korg bca,yg pnuh dgn tazkirah..ak wat blog ni juz nk berkongsi suka duka ak ngn korg..nk korg feel app yg ak rsa..xlbih dr tu...erm..bkn nk berbngga tp cuba nk mncari ruang berkongsi cerita..mna tau dgn pngalamn yg ak alami ni leh bg pengajarn kat korg..erm..this is my own life..ak bkn hipokrit n x suka hipokrit..dpn ak bkn main suci then blakang ak...hny TUHAN je yg tahu..ak x suka k...so klu ada pape trasa maaf dari hati...
assalamualaikum..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

AfTeR 2 MoNtH

| Jumaat, 16 Julai 2010
erm..thankz kat u all yg msih setia mmbaca n memberi sedikit waktu utk terus mngikuti perkmbngn ak yg bpe x berkmbang ni..hahahha..ok r..untuk kli ni..ak nk cte ckit tntg sehari ak di rumah slepas 2 bln x ad kat uma..hahahaha...ok..erm..mcm bse je kowt...erm..yg pnting ak dah lepas rindu dh kat family ak..lag2 kat mak n ayah ak..wahhh...sonok nya....hhuhuhuhuhuh....erm..tp ak duk uma ni xtau nk wat ap r...yg ak leh wat..adalah makn,on9 n tido je..ak nk kuar pun xde transport,...tension kowt..huhuhuh...tp xpe..ak akn gagah kan jugak..assingment yg ada pun ak kne settlekn cpt..hahahaha...ok r smlm mak ka blik kje kul 6.30++++ ptg...then..ak seperti bse salam r mak ak yg setelah 2 bulan ak x jmpa..erm..then yg ak xthn tu mak ak kata ak ni mkin kurus..?????teennntttttt..!!!!plik gak ak..then ak kta r..mna ad mcm tu ak g mcm tu ak blik..(tp xde r gna ak..kurang ajar tu)..hahaha..erm..kurus sgt ke ak ni..plik gak ak???erm//ak msih terpkir2 mcm mna nk jd gemuk ek???tp xde r gemuk sgt..juz nk bsr kan ckit bdn ak ni..bkn ak kta ak x bersyukur..tp ak nk yg terbek utk diri ak r..huuhuh..spa ada suggestion..leh r bg tau kat ak..erm..supoaya ak dpt bntuk bdn yg ideal bg seorg lelaki..hahahahha....n bila dah duk uma ni..ak mcm mati kutu r..xtau nk wat ap..xde spa ke nk ajak ak kuar????msj ak ke????sdih ak..huhuhu..tp xpe r..duk uma pun ok what..hahaha..n klu ada pluang kuar..ak kuar je r..hahahaha.. ok r..xtau nk coret apa lg..k sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

OTW PuLaNg Ke RuMaH

| Khamis, 15 Julai 2010
rararararar..lalalalala...wahhhhh..suka nya hati ni x terkta apabila ak telah selamt sampai ke uma..alhamdulillah...huhuhuh...erm..nk cte experience 1st tyme nek bas express..huuhuhu..xsngka nek bas ni xseindah khabar dr rupa...msa sblum naik bas tu..ak bkn men excited ag nk nek..tp bila dh nek..n bas tu dh jln..ya Allah..gile pning kpala ak..dah r bas 2 tngkat n ak duk bhagian atas plak tu..rsa bergoyang je..huhhuu...n rsa mual2 n nk muntah..tp ak try thn r..xkan kot ak nk mntah dlm bas tu..ak susah btul nk tido dlm bas tu..sbb pning n xselesa..tak tau npe..ak tngk mmber ak arif..relaks je tido...hhuuu,,oning gila beb...huh...pas tu prut bleh plak skit..xtau r..myb sbb laparr kot..hahaha..nsib baik ad bkalan roti 60 sen tu..huuhuh.....then bahagia gile bila dah smpi kat klang sentral..huhuhu..erm..ak tumpang ayah arif g KFC setia alam..sje nk g sana..jmpa mmber2 lma..hahahaha.....erm..smpat jumpa khai,pejal n sir saiful r..hahaha..smbang2 ngn dyorg..huhuhu...then ayah akk dtg dlm kul 7 lbih kat KFC setia alam...satu pengalamn yg mengujakan...nk xnk ak kne gak nek bas..hahaha...duk dlm bas je dkt 9 jam..mna xpning..haahah..tp xpe ..ok gak kan..k r sekian..ada pape nk tny..tnggl komen ek..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

BaLiK UmAh

| Rabu, 14 Julai 2010

lalalalalalalalala...wah..btapa bahagia nya ak hari ni...suka sgt...erm..malam ni ak nk grak blik puncak alam...gile happy r..xtergambar oleh kta22 happy nya...huhuu...bas yg akn ak nek adalah bas E mutiara...erm..actually ni 1st tyme ak nk nek bas g blik kg..jauh plak tu..sblum ni mmg xpernah r..hahahha..ak hrap perjlnn ak blik ni slamat...n xde pape yg buruk akan berlaku..nnt ak msukkn gmbr tiket ak...hehehe..happy nya..xsabar nk jmpa family ak....mmber2 lain..happy sgt.. www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

MiD sEm TeSt

|
erm..sblum kitorg cuti 4 mid sem ni..ada plak mid sem test (sesuai ngn entry ak kli ni)..tp bkn utk sume subjek..ad sesetngh sbjek je..tp xtau plak klu lps cti ni ad lg plak..huhuu....erm..sbjek yg ak dah amik exam ni..
-sorof-
-maqal-
-bahasa inggeris-
erm..scara kseluruhannya bleh r jwab utk sume sbjek ni..tp cma BI..agak payah ckit..ak mmg lemah ckit BI ni,..xtau r knp..erm..tp xpe...yg pnting ak dy usha n cuba...ni pun mid sem test je..nnt last sem exam..ak akn wat yg terbaik r...korg doakan ak ek..ak rsa lpas cuti ni ada test ag kot..untk sbjek -nahu-..huahuauhahuhuahuhuhuahua.....
ok r sekian...
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

SaMaN

|
isssshshhhhh..tension gile ak dibuatnya..erm..knp korg tny???tngk entry ak pun dh tau..ak kne SAMAN.....arrrggghhhh...bkn kne sman naek kete r...saman kat kolej ni r...sbb x tutupo kipas je kowt...tu pun nk sma ...tnsion je ak..dah r...tngh sengkek ni..bleh plak men saman2 ni..tnggu r tngh kaya nnt..ni x...tension je ak...ikut hati xnak byr..tp nnt ada tindkan lbih brat plak...erm....knp r nsib ak mcm ni..erm...pastu kan..yg pling ak xthan skali dy punya surat...VOGUE gila...pdahal surat saman je kot..bg bese2 dah..ni x..bg mcm bg surat twaran..cntik plak tu surat nya..ak ngt kan ap r surtnya tu..coz msa ak blik dr klas dh ada dh surat saman tu atas bmeja ak..ermm..kira roomate ak dh bca r..sblum ak...erm....plik je kot..saman kne RM10..kira sorg RM5 r..ak ngn roomate ak..ak xtau smaada ak yg salah o roomate ak yg salh..n ak xnak tuduh spa2..ni mngkin ksalahan bersma...huhuh..n ni akn jd pengajaran bg aku..utk sntiasa tutup kipas n lampu..huhu..lg satu ak tak tau bila SPOTCHECK tu dia adakan smpai ak disamn..hahaha..n klu korg nk tau,..ak x byr ag sman tu..mngkin lpas vuti kowt..hahahaha..ok r sekian....sedih...
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

gRrRr~~~~

| Ahad, 11 Julai 2010
ok..huhuuh..lma dah xupdate blog ni..rindu plak kowt...hahaha..ok.r mls nk wat introduction bnyk2..ok r...erm..xtau kowt nk tulis ap...ok ak akn cte perkmbngan ak skang..ak skang ni rsa mcm xchat kowt...erm..pnt r..dh r bnyk assignment..lpas satu satu..pastu mnggu ni ada test plak utk sbjek terpilih...then lpas cuti pun ada gak..hhuhuh...erm..tnsion gak r..erm...pastu kan..ak dh bli tiket bas E MUTIARA..nma bas ak..then kat tiket tu tulis mmg naik kat nilam puri,pastu tiba ada plak nma tmpat in bracket dy tuls D PELADANG..ak pun pda mulanya wat bodo je r...then..bila mad(dlu mmber sek ak) ckp yg bas yg ak nk nek ni..x abenti kat dpn balai polis nilam puri ak dh cuak r..then ak cek blik tiket..bru tau yg d peladang tu rpanya jauh ckit dr kampus ak ni..tp ak xtau kat mna..tny org klntan pun xtau..plik btul ak..erm..myb hr ni nk tpon pakcik tu kowt..nk tny d peladang kat mna..iiiissssshhhh...tension nya r ak...ap ntah masalahnya..lpasket tu..satu2..aarrrrggghhhh...GGGGGRRRRR~~~~~...ok r ni je kot..so moral dy..tny btul2 kat pakcik jual tiket tu..jgn trus nk bli je..dgr nma tmpat trus bli..tny dy nk amik kat mna k...jgn gelojoh..nnt mrana diri..ok sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

A.P.I.D.S. MeEtInG

| Jumaat, 9 Julai 2010


hahaha..erm..nk r ak bkk cte kat blog ak ni..(erm..suka ak r nk cte ap pun..blog ak kot..)(ada ak kisah..)kankankan...hahahha...ok...ak nk cte r psl A.P.I.D.S ni..erm...apa bnda tu...erm...APIDS tu..mksudnya,.,,,akademi pengajian islam dengan sains r..huhuhu..ok...(bdk apids jgn mrh ek)..hahah..ok...hr tu ak g r meeting dyorg yg agak x rsmi ni..kat blik 229...wlaupun ak ni foundation of syariah...so..ak g je r..jd mcm virus..kcu2 org..hahaha..ok x...???erm..ak bse r..kuat kcu org..gelak2 r...mcm iorg gila kot..huhuhu...ok...xde pape pun nk cte sbnrnya..ni gmbar yg ak smpat amik tyme meeting xrsmi ni..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

ReLaKs JaP

|

nak cte ckit...hahaha..sblum 2 salam...erm..ok...ni nk cte td kan pada 9 julai..ak g pameran ular kat kelantan ni..erm...erm..dy wat start dr 6 julai smpai bpe hr bln ntah..(lupa r) ..hahaha..ok...erm..ak ni mg minat r gak ngn bintang reptilia ni...erm..tp ak bila nk pegang mmng cuak r..ok...erm..ular kat cni..dr yg pling besr smpai yg pling kcil ada...gmbar kat atas ni sebahagian dr gmbr ular yg ak tngkap r..nnt ak msukkn sume r..bez r g cni..mcm2 ular ak jmpa...huhuhu..msuk utk tngk ni hnya RM3 utk dewasa n RM2 utk knak2...hahaha.. huuhu..pastu td ada cbutan bertuah..tp sbb mlas nk lma2 kat ctu..ak n mmbr xtnggu r utk cbutan bertuah tu..n ..yg bg ak agk istimewa o xistimewa adlh GADIS BERSAMA ULAR..mmg bnyak ular kat dlm bekas yg ada ular tu..tp plik2 je..ular tu juz duk kat tepi je..mcm gadis tu x main ngn ular tu..oh..tidak la...plik2 je ak tngok..ular tu sume mcm tido..hahaha...erm...tp ok r..
dripada xde..


www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

ReLaKs JaP..

|
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

pErLu kE

| Khamis, 8 Julai 2010
erm..ok..r start dr smalm ag,ak rsa xpuas hati,..n rsa presure gak r...huhuhu..psl 1 ***r** kat cni..arggggghhhh...tnsion kot..ak ingt bnda ni.bse je..tp mcmsak sek..dy wat kitorg..ak pun..never2 r..utk follow k..ak bkn mcm tu k..hahaha...k kne rushing2 r...nyampah kot ak..arrgghhh...tension...wat kami ni mcm dak sek..xperlu kot rsa nya...hhuhu..dah r..mls r nk cte lbih2..rsa skit hati je..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

BuSy Nya

| Rabu, 7 Julai 2010
salam..hahah..sory r .lma rsanya dh x update blog..al maklumr..busy plak...dh nk cuti ni..mkin busy plak ngn assignment..huhhu..ok r..ak pun x berniat nk celoteh pnjag..coz jap g ad klas ni..hahah...erm...nnt ad pape cte n entry bru aku update k...erm..tp untuk cte harian psl diri ak ..mmg ak akn update r..jgn riso k..korg still dpt tau perkmbngnn hidup ak yg xbpe nk bez ni..hahaha..ok..bye...sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

aSsInGnMeNt

| Selasa, 6 Julai 2010
wah3....erm..ni r dy ak rsa mcm mna hidup as a university student...pnat siot..xmcm kat sek ko tau..hahahaha..erm..kdng2 presure gak..huhuhu..tp xpe....huhuhu...ok...ni ak nk cte psl assingment yg ak telah n akn buat..n utk korg sume tau r...ak kat assingnment yg ak wat kat cni bkn in malay o english but in ARABIC...hahah..ak pun xtau ak leh wat ke x..tp ak akn cube r..ok assingment2 tersbut adalah.....:
  1. subjek tauhid: ringkasan mengenai tjuk tauhid..(tjuk yg pertma dlm buku tauhid ni..)
  2. sbjek tauhid gak: kne jawab soalan yg diberi dlm bntuk assingment..huhuhu...(baru dpt td)
  3. sirah: erm,...tjuk ak adalah hadis ifki..yg bermksud..pengkhabaran palsu..hahah...
  4. istima': kne wat lakonan o terjemahan..n tulis skrip n arabic..huhuuh...ok..
  5. english: perbualan..
hahah..ni yg bru dpt..n xtau ap yg akan dpt ag..n next week ak ada mid sem test..huhu..so ak kne hard ckit r..hahaha..nk try yg terbaik..uhuhuhu...so korg doa2 kan r utk ak k..hahaha...n ak hrp ak dpt wat assingmrnt ni n hntar tpat waktu nya...ok r sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

KuAng KuAng KuAnG

| Isnin, 5 Julai 2010
hahaha...erm..korg2...ak ada story ni..tp xbez r...ak nk cte psl ak je..hahaha..erm..hari ni mcm bse je..mcm smalm gak xde pape yg special.. erm..ok..td pagi katanya ad klas kul 10 pg..ak pun dgn pnuh rasa ghairah nk tido ag tu..pun bgn r..erm..g mnd...tp smntara ak nk menuggu kul 10 tu...dtg satu msj padaku..drpd najib(masu'l majmuah 7)..erm..ok..msj tu berbunyi.. "SALAM..ASIF..KLAS UZTAZ NAWI KUL 10 DITUNDA KUL 4 PTG.."..ok tu r seakan2 msj yg ak dpt..erm..pastu ak wat bodo je r..ak ingt najib slh antar msj coz ad perkataan ASIF tu..ak ingt asif tu nma org..coz ad sorg dak cni nma dy HASIF..tu yg ak wat bodo jr tntg msj tu..pastu tiba2..ntah mmpi apa ntah..NAZMI(classmate ak) pun dtg je bilik ak.terkjut gak..dy kta klas btal.,.errm..ok..terkjut jap..dy kta xdpt msj ke???ak kta r dpt je dr njib...n ak kta kat dy yg ak xphm asif tu..rupa2nya..ASIF yg ak ingt HASIF tu adalah perkataan ARAB..yg bermksud mintak maaf..erm..sdih ak...lmah gila kosa kata ak dlm b.arab..huhuu...erm..so ak pun truskan r kje ak yg ktika itu ak ngh wat sirah..TRANSLATE...hehehe...erm...ok..tu cte pg td..erm...
pastu kul 11 ad kls mutola'ah..erm..ak pun peg r ngn perasaan suka riang n bersmngt nk blaja arab ni...ok..pastu tyme nk g ak cri spek mta ak..rupa2 nya..spek ak tertinggl kat blik NABIl (sorg lg mmber ak..)knp leh tinggl kat blik dy???suka hati ak r nk ltak mna spek ak..hahaha..xde r...erm..actually mlm td ak lpak blik dy on9..pastu ak klu ngadap komp mmg bkak spek..so ak bkk r..then bila nk blik blik tido..ak terlupa bwk..n pg td bru r prasan...haahahah...ok..
pastu ptg klas MAQAL..ak tnsion btul ngn MR.H ni..bnyk btul tny dy..tnsion plak ak..bkn ak xnk tlg tp..soalan yg dy bg tu dh bnyk kli ak jwb..xkn xphm2 kot...aduyai..tnsion btul ak.. aaarrrgggghhhh....
erm..ok r kot..then skang ni..ak dh nk hmpir msuk ke round ke 2..so ak hrus r..usha lbih ckit..coz ak rsa ak dh bnyk tertinggl..erm...so..korg yg follow ni..n bca ni..tlg2 r ak ek..heheheh...
erm..then td dpt msj dr MR.ASB..wah..terkjut..kta nk jmpa ak n arif mlm ni???knp ek???kitorg ad wat slh ke???tkut r..
ok xpe kita tnggu mlm ni..nnt ak cte yg selanjutnya...huhuh...mood cuak...hahaha...
k...sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

laLalaLa..

| Ahad, 4 Julai 2010
erm..untuk hari ni xtau r nk update ap..hari ni adalah sperti hr2 ak yg bese je..nothing special..huhuhu..tp yg bez nya adalah hari ak bngun awl dlm sejarah..hahaha..kul 5 pg dh tersedar nk bgn coz ingt nk mndi awl...sbb apa korg tau..sbb kat PIUM ni xde air...lack of water..sdih kan..erm..tu yg kne2 bgn awl tu..tp sgt sedih air xde plak..pd kul 5 tu..ak pun xtau npe..slalu ad..huhu..xpe ak rdho n pasrah je r..erm..pastu hari ni ahri ahad..bse r..busy sesj dr pg..start kuliah kul 8 pg..then ada tutorial 2 jam..kuliah blik..erm..ltih gak r..dr kul 8 smpi kul 4..rehat sejam je..zohor td..huuh...erm..ak nk story ckit tyme kls tutorial nahu td..erm..ak ada mmber yga ka kategorikan dy ni msuk air gak r...hahahaha..erm..dy ntah knp ntah x suka ngn classmate ak sorg ni..nma dak tu biar r dirahsiakan ek..erm..nk dijdikan cite,td tyme klas nahu kne wat kumpulan utk bincang then kitorg pun kne2 kan r bdk ni(yg msuk air tu) ngn bdk ngn dy x suka 2..erm..mmg jodoh kot..satu kumplan..n dy pun wat r muka dy tu..konon cntik r..hahaha..ntah r...manusia ni mcm2...pastu ckp psl EDDY r..plik2 je...ak gelak je r..tu je yg mmpu..nk wat ap lg..hahah..skang ni ap akn berlaku seterusnya..erm..yg pnting air dh ad..Alhamdulillah..suka2...erm..tp xtau smpi bila..ak hrp selama2 lamanya..k r sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

aBsTrAk

| Jumaat, 2 Julai 2010
hahahahaha...gmbar ap ni??erm..mst soalan tu yg pertma bermain kat kpala korg kan.haha..ni r gmbr lukisan yg ak kategori kan sbgi lukisn abstrak..lukisn ni dilukis oleh seorg bdk kat kdi mkn yg ak mkn pg td..bdk ni mmg suka melukis r..mmg bnyk koleksi warna2 dy..huhuhu..tp kan ak plik ngn ariff firdaus dy kta gmbr ni mc xde mkna..ak bngang r coz dy mcm xreti menilai seni..tension je ak..meh ak nk describe ckit psl lukisn bdk ni..erm...(sori gmbr xbpe nk clear coz tergesa2)..erm..ok fist pic yg wrna hijau n biru tu..gbungn warna yg menjd sbnrnya...erm..dy mnceritakan tntg khidupan kita..tntg liku2 khidupan yg bnyk..n cara2 kita menjalani khidupan tersebut...ok ada faham..
erm..2nd pic plak..yg wrna coklat tu..n klu korg nmpak yg wrna hitam tu..tu org k..erm..ni plak nk cte psl mcm ma org tu bersush payah nk capai kjayaan ngn daki gunung then dy bila dh cpai kjayaan dy mufdah je utk trun ...(kira mcm dpt kje r)..hahahah..moga faham k...n jgn pndg lukisn yg mcm ni buruk k...sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

Kg LaUt mOsQuE

|









erm..ni ak nk story psal masjid ni..masjid ni ad sejarah dy sndiri tau..korng jgn men2 k..erm..msjid ni btul2 terletak kat dpn UM nilam puri ni..erm..sblum ni..msjid ni bkn kat cni tau..msjid ni kat kg laut..sbb tu msjid ni nma nya kg laut..huuhu...msjid ni dh wat lma dh..klu korg nk tau..msjid ni msa pembuatan nya dlu tdk mnggunakan paku korg tau..n dyorg sume(pnduduk kg r..)alih msjid ni ke nilam puri coz bnjir kat sna..erm..bila dy dh bwak kat cni(nilam puri)..still kekal kan bngunan asal..xgna paku gak..cuma tmpat2 yg dirasakan perlu sja..dyorg taruk paku..huuuhuh...erm..ni r sbhagian gmbar ak kat msjid ni...erm..cntik ag msjid ni..wlu xgna paku...mmg unik...korg mst kne dtg cni klu dtg klantan..tmpt yg mnarik..msjid2 kat klntan n terengganu cntik2 sumenya..mst singgah..klu terjmpa k...
ok selamat melancong..sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

MakAn MaKaN

|
erm..ni plak nk cte psal...mmber ak yg agak masuk air ni..dy ni dak selangor nma dy ariff firdaus..tmpat tnggl dy dkat gak r ngn tmpat ak..kat bukit raja..dkt2 ngn klang sentral..uhhuhu..xnak describe psl dy bnyak..nk cte psl mknn dy r..erm..dy td mkn nasi greng USA..hahaha..mst klu kita bli kat KL hrga dy dlm lingkungnRM 4.50- RM5 kn..tp korg jgn terkjut klu ak ckp yg nsi greng USA ni hny berhrga RM 3..huhu..terkjut r tu..erm..mmg murah..sma mcm nsi goreng USA kat KL..haahah...huhu..pastu bnyk plak tu nsi dy..huhuh..ok full stop..














erm..gmbr kat atas ni adalah gmbar farid..bdk perlis..nger yg kcik skali kat malaysia ni..erm..dy sipa kata ag yg negeri perlis ni mcm negeri dlm taman..hahahaha..er...ok..ak nk cte psl mknn yg dy mkn td sbenarnya..erm..dy mkn nasi goreng bese ngn telur mata..erm..harga utk nasi goreng tu adalah RM 2..n bla dh tmbh tlur jd RM2.50..so hrga telur mata tu???korg leh kira sndiri r..murah kan mknn ni..erm..ak pun agak terkjut gak..mula2..hahah..sdap plak tu..dah r murah..pastu murah plak..huhuh..suka2...

ok..ak plak kan..erm..ak mkn nsi goreng pataya je.erm..sdp gak r..hahaha..erm..tp ak pny nasi ak xsmpt nk tngkap gmbr..disbbkan terlalu lapar r..ak trus mkn..hahaha..ok x...kuikukuikukuikuikui...ok x mknn kat klntan ni???nnt ak msuk kan lg pelbgi gmbr mknn ag kat cni..nasi krabu ke???mna tau kan..ok r sekian.. salam..



www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

JuMaAt PrAY

|

erm..dgn ini sya...hahahaha..xde r sje je..wat gmpak ngn intro mcm tu..huuhhuu..erm.gmbr ni ak amik sblum ak nk g slat jumaat..ok x???1st tyme kat cni pki bju mlayu utk g slat jumaat..hahah..tp ok ap pki bju mlayu ni..erm..ak bkn xnk pki..tp nnt pnas r..hehehe..ok..ni ak nk stoory ckit..erm..td ak g solat jumaat then pasg slat jumaat ak g mkn coz prut dh lapar gle coz dr pagi xmkn kan...erm..ak mkn bihun pataya..perrrgghhhh...mletup siot....erm..xcaya korg try r...erm..hrga kat cni xde r mhl sgt,hrga dy hny RM2.50 je..pastu air ak minum air singa beng...hahaha..plk r tu..ap tu singa beng..erm...singa beng tu adlah..limau ais..sdpap r..hrga pun xmhl..hny RM1 je..kihkikih..k r..tak tau nk cte ap...sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

StAcY JaHat

| Rabu, 30 Jun 2010
video
hahaha..ni ak dh upload lagu terbru dr stacy..suka sgt ngn stacy..harp2 korg enjoy lgu ni..n dy dpt msuk AJL wat kli ke 3 ngn lgu ni..n mna...lrik lgu stacy jahat juga disediakn..

STACY JAHAT.

Aku sudah serik bercinta
Kerna asyik berakhir dengan kecewa

Tapi sejak hadirnya dia
Semua sistem kawalan kini terdedah

Kepala kata jangan gelojoh (no)
Hati pula kata pergi (go baby go)
Benarkah cinta itu buta
Kerna tak nampak apa selain dia

Chorus
Aku aku
Bagaikan sudah terkena mantera cinta
Dari manakah kau datang menyerang
Diriku diriku
Yang disangka kebal
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu
Engkau engkau
Penyebab diriku terigau-igau
Kini ku terbayangkanmu hampir setiap waktu
Ku mahu ku mahu denganmu selalu
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu

Apa agaknya sudah jadi
Pada ingkar untuk tak bercinta lagi
Walaupun belum bersedia
Tapi hatiku mendesak dan menggesa

Ulang Chorus 2X

Jahatnya kamu
Jahatnya kamu

www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

eNgLiSh PaRt

|

erm...nk cte ckit psl pengjarn n pmbelajarn BI kat nilam puri..erm..bez gak r...then kitorg di ajar oleh guru yg studied kat luar ngara..wah...happy je..erm..lg mnggmbirakan dy adalah org klntan..korg byangkan org klntan ckp BI..plik gk r bnyi dy..hahahah..tp ok r drpd xde...sir ni dy ska ajar pronouns yg btul utk sesuatu perkataan tu...huhuhu..kdg2 ad yg mcm plik2 r...erm..nk sbut "through","high" kne silent GH..erm..dlu xde pun mcm tu..so ak ikut je r..ak ad gak r tngkap gmbr ckit msa pmbljran dy td..ok r...sblum hbis..BI kat cni xsama mcm BA..ckp ngn ustaz kne BA bkn BI..n xmcm universiti yg lain r..kne speaking BI n BI adalah bhsa pngntar..tp kat nilam puri ni bhasa pngntar BA...so nk xnk ak kne trima je r..hahah..ok sekian..


www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

JaNgAn gElaBaH BoLEh TaK

|
erm..ni ak nk story ckit psl kwn ak sorg ni..erm.kira bdk ni biar r ak xsbut nma nya..pndi2 sndiri r..spa yg mkn cili dy yg trasa pdasnya..hahaha..erm..hari tnggl 30 jun 2010 pada jam 5.30 ptg..ak xtau r knp r yg dy ni glbah gile..erm..klu bleh sume bnda dy nk wat dlm stu msa..gelabah gila r..tnsion plak ak..huhuhu...erm..dy ajak ak g pustakaan.ok fine..pastu nk g blik ktua EXCO katalog r..nk mintak nma..pastu bleh plak dy nk hntar organisasi kitorg kat abg senior ni..berangin gle ak..dah r abg tu nk g main bola..erm..dy leh plak nk gak kcu daun kcu abg tu..tnsion2...nk ngis ak cte psl dy..hahahahahha..n skang ni ak ad kat pustakaan n bdk tu ngn study algebra coz dy ada test malm ni...hahahahah...ok sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

FiRsT TiMe

| Selasa, 29 Jun 2010

kuikuikuik......erm..nk story ckit r first tyme ak nk pos something utk family ak..xtau..smpi2 je pjabat pos ak trus tny kat pakcik yg jga tu...nk pos laju leh???dy pun mcm plik..dy tny blik pos laju ke pos express then ak pun dah blur r..xtau mna yg cpt smpi uma...pastu dy suh tngk kat soft board tu..nk yg mna..ak pun ngn keadaan blur nya g r tngk kat soft board tu..huhuh,,rupanya yg dijamin smpai esok tu pos express..malu je..pastu bnyk plak tu dy pny cth..pning nk yg mna..tngk2 ak kne amik yg pling mahal..RM4.50..coz ak nk hntar borg yg bersaiz kertas A4 kat family ak..tu yg kne beli yg pling besar..pastu isi2 r..tak tau pun mcm mna nk isi..pki isi je..ikut cth...haha..pastu dy tny plak alamat ak kat cni??kira alamt nilam puri r..ak mna ar tau..ak pajak je r..asal boleh..huahuahauahua....dan ak harap sgt surat ak tu smpai kat uma ak secepatb mngkin..harap sgt..sbb ni r 1st time ak nk g hntar surat kat fmily..pastu kan bila nk msuk surat tu kat peti dy..rsa sedih plak..hahah..yela klu bleh ak je nk msuk dlm peti coz ak nk sgt jmpa family ak..tp malangnya..surat tu yg dpt peg..free ag..huhuuhuhu....pastu ak blik ngn hati yg gementar n pnuh ngn harapan agar surt tu smpai uma ak secepat mngkin..insyaAllah...ok r sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

rUkNu

|
erm..ruknu???tu mksd nya sudut..ak kat APIUM ni msuk klab ruknu ni r..ruknu bahasa arab..ok r..td ada perjumpaan kat ruknu tu..n ak nk ckp yg ak ni msuk utk exco katalog n penyelarasan..ak msuk ni coz ak dh ada pngalaman msa ak jd PS tyme sekolah men dlu..huhuhu...erm..nk dijadikan cite..mlm td kul 10.30 td ad perjumpaan utk ruknu ni..wah..smangat kwn ak c arif ni...hahaha..ak follow je r..tp kan mcm ad yg xpuas hati r..kitorg (ak n arif) bse rakn sentiasa tergelak bla teringtkan sesuatu...n kitorg pun rsa mcm xsdap r..suh snyap kan..so kitorg pun snyap r..then pastu ada perlantikan organisasi utk exco kitorg n exco yg len2..erm...pastu dah lntik mas'ul kne lntik mas'ulah r..erm..mas'ulah tu ok r..cma agak G........(pkir r sndiri)..erm..tu je nk ckp..bila kitorg tny soalan pun..dy nk describe n eloborate lbih2...gram je ak n ariff..erm..tp xpe r..dh lntik kan..nk wat mcm mna..redho je r...sekian terima kasih...grr~~~
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

CoMel Ke

|

erm...hahaha..ni nk story ckit psl bdk yg agak nk comel r muka dy kat nilam puri ni..hehehe...hahah..nma dy nabil ismail (bkn nma sbnar)hahaha.....nma ayah dy dh sma ngn ak dh..hahah..tp bkn sebapa ya..hehehe..jgn slah sngka..erm..ni r gmbr dy..cmel ke...???korg describe r sndiri...tp ak rsa ok r..cmel gak...cmel sgt....hahahaha....
k sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

FaMiLy TeRcInTa

|
hahaha..today nk describe ckit r psl family ak yg tercnta ni..mcm mna r ak leh terlupa nk knl kan korg pda fmilay ak..hahaha..xpe2..kli ni untk entry kli ni ak akn trangkan..hahaha..gmbr yg kat atas tu..korg nmpak kan..erm.ak akn cte start dr ayah ak r..erm..ok2 sblum tu..ak ada 5 org adik bradik n ak ni ank yg ke 3..tgh2..ada sorg kakak n sorg adik pompuan serta ad sorg abang n sorg adik lelaki..cukup..hahaha..
ok start dr ayah ak.k..erm..ayah ak ni nma dy ISMAIL BIN MOHD DALI..lhir pada 24 april 1959 erm..so skang umo dy dlm 51 taun r..dh tua dh..tp still lg bekerja utk mncri nafkah utk kluarga...erm..skang msih bekerja kat nestle manufacturing petaling jaya as technical operator..huhuhu..erm..ok dah faham kan,.,
next nk cte psl mak ak plak...erm..of course r korg nk knl nma dy kan..erm.nma dy JAMALIAH BINTI DAUD..lahir pada 16 jun 1961..erm..erm..umo dy skang 49 taun r..bza 2 taun ngn ayah ak.huhu..klu korg nk knl mak ak..tngk kat gmbr tu...mak ak msih ag bekerja kat epson manufacturing..as a clerk..hahaha...klu korg pnah dgr nma perinter epson..tu r dy..hahaha...
seterusnya..ak dhulukan yg ank pertma k..seorg kakak..erm..yg diberi nma FIRDALILA BINTI ISMAIL..erm..lhir pada 29 december 1985..umo skang 25 taun r...(klu xslap)..hehehe.. skang dy still belajar lg amik degree perbankkan islam..kat universiti teknologi mara shah alam..hahah..mngkin nnt dy kuar leh jd akauntan kot..o krja kat oversea..wah..suka2...ckup kot utk kakak ak..
yang kedua adalah abg ak..nma dy MOHAMMAD FIKRI BIN ISMAIL..erm..lahir pada 29 oktober 1987..em..so umo skang dlm 23 taun r...(ni pun xsure.)hahah..ok skang dy pun ngh smbg degree kat universiti tun husseion onn kat johor bharu..jauh tu..selatan tanah air..heheh...smik jurusan elektrik..huhuh..erm..nnt myb lpas grade jd engineer kot..InsyaAllah..hehehe..ok fullstop..
ank ketiga adalah ak sendiri MUHAMMAD FIRDAUS BIN ISMAIL..erm..ak rsa xyah r describe psl dri coz..klu korg follow blog ni..korg akn tau lbih psl dri ak..hehehe...
ok next..MUHAMMAD FARIS BIN ISMAIL..lahir pda 19 mei 1995..erm..mda lg..bru tingkatan 3..erm..kira taun 2010 ni amik PMR r..good luck k..heheh..sempat je..erm..ok..dy ni skang kat maktab rendah sains mara lenggong perak..sejak dy form 1 dy kat sna..huuhuhu..
erm..mngkin nnt lpas PMR dy nk amik sains kot.n nnt dy nk g oversea sprti mna yg mak ak nk..heheh...
erm..last bongsu ni..mnja r kan klu dh bongsu..sorg pompuan yg bru berumur 9 taun lhir..pada 18 ogos 2001..nma dy FIFI ASYKIN BINTI ISMAIL...erm..ak rsa nma dy je r yg ad 2 suku kata yg lain sume satu..hahah..skang ngh blaja kat sekolah kebangsaan puncak alam 1..erm...
ok sume dah ak describe kan..ak syang gila kat fmily ak...n ak xnk khilangn sorg pun..huhuhu...SAYANG gile..hahaha...dh syang pastu gile plak..ntah pape ntah..hahahah..ok r klu korg ad nk tny about family...silakan..kaunter pertnyaan sentiasa sibuka n xkan tutp..hahaha...
ok sekian..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

PLEASE CLICK ONE.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 ::: NIGHT STORY :::