Keblinger

Keblinger

I made this widget at MyFlashFetish.com.

heartbeat

nuffnang

:: MENGENALI KAREKTOR SESEORANG MELALUI STATUSNYA DI FACEBOOK ::

| Sabtu, 19 November 2011

ASSALAUALAIKUM..!!~~
I SMURF U..!~~

Hye, semua kipas susah mati aku .. apa cerita korang hari ini..?? lebih kurang sehari aku tidak meng-update blog ini…huhu..yela, mana tak nya.. aku pergi berprogram .. muahhaa.. program la sangat..orang tak dijemput, sibuk nak datang buat gapo..?? muahhaha..

Tapi, taka pa la, sesekali buat korang tertanya-tanya apa salahnya..muahha… ok..sekarang nie, tak macam dulu tau..sekarang nie, senang gila nak threat karektor seseorang itu macam mana.. even kita tak pernah la pulak nak jumpa dia bagai.. mudah sahaja, dengan facebook sahaja.. bagaimana..??

Dengan status-status yang dikeluarkan di facebook, korang boleh mengenali karektor seseorang itu.. walaupun, tak totally 100% tu betul..muahha…. entry nie,korang boleh test la.. terpulang pada kome nak percaya o tak..muahha..

Ok… aku terus je la ek..

Kekadang itu, meng-update facebook tu, sampai dua tiga, empat lima, enam tujuh kali seharian… apa dia dah tak ada kerja ke..?? contoh nya.. aku sakit perut la..?? baru habis makan dengan baby tersayang, atau, sekarang tengah beratur beli aiskrim mcd, eeeiiii, lambat nya akak cashier ni…huhu… memang setiap inci perlakuan dia , dia akan update di facebook…huhu

Bila update status itu, sentiasa menggunakan bahasa awa larat, besi paku karat yang meleret-leret, sehingga, dia punya metafora itu, susah nak digambarkan o difahami maksudnya.. contohnya ,seperti rambulan di pasak awan mega.. heeei….what da..?? apa yang ko sampaikan sebenarnya..?? pastukan kang nanti, ramai yang tak paham, sesuka je like status dia tu..tu pun penyakit jugak tu..huhu..

Bila dia nak update je status facebook je, mula penyakit DISLEKSIA dia tu, datang tetiba.. susah nak mengeja dan membezakan huruf besar dan huruf kecil.. kejap besar kejap kecil aku tengok tulisan dia tu..huhu… contohnya : jUStIN BIeBEr Tu KiIuuUTTt BBAaNnGGaATt, aGaK-AgAk DIa NaK tAK kAt ORaNg MaCaM AkU Ni..

Dulu aku, ada penyakit jugak suka tulis macam ni, konon seni.. tapi dah insaf, tak nak tulis macam itu lagi.. sneak ko jah..

Status yang dikeluarkan, selalu la nak touching sesaja, rawan, pilu la bagai, “apasal lah dia buat begini pada aku… apa la salah aku padany, sampai dia buat aku macam ni..huhu… kita yang baca ni.. sampai naik kesian pada dia..huhu..huhu.. ada pulak tu yang menangis..huhu…muaha…motif.??

Sebenarnya, taka da la berlagak mana pon, tapi sebab kan bila kit abaca tu, dia berbunyi memang macam berlagak..huhu… contoh, baru balik main golf dengan dato’ gapor kat setia alam..huhu.. pastu update lagi,  yes tiket ke gold coast dah settle, esok kita bertolak..yeeeaaahh.. agak-agak takabur tak../? muahaha…

Ha, itu la lima karektor yang boleh kita detect padaorang yang gian sangat nak update status facebook dia..muahhahaha.. actually, kita selalu Nampak kan ornag update macam-macam kat facebook dia. Daripada yang buruk sampai la yang baik..macam-macam..

Huhu… kadang-kadang tu, kata-kata cerai pon nak update kat facebook.. what da.?? Tak ada privacy langsung..muaha.. itu terpulang kepada individu masing-masing untuk menilai..

Tepuk dada Tanya iman..huhu..

Ok, janga lupa KLIK SINI..

Jaga diri hiasi peribadi

Nota mulut : tulis entry sambil main dengan budak-budak…
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

3 RENJATAN:

{ Life Is Abstract } at: 19 November 2011 3:00 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

haha terbaik!

{ Meja Editor } at: 19 November 2011 3:39 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
{ rafqa firdaus } at: 19 November 2011 3:42 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

erm..terima kasih atas sokongan..

Catat Ulasan

PLEASE CLICK ONE.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 ::: NIGHT STORY :::