Keblinger

Keblinger

I made this widget at MyFlashFetish.com.

heartbeat

nuffnang

:: KOREAN DRAMA | BEST KE ?? ::

| Selasa, 1 November 2011

ASSALAMUALAIKUM..!!~~

MY HEART A STEREO, ITS BEAT FOR YOU SO LISTEN CLOSE.. LALALA..

Wah… senang hati aku sekarang ni kan.. kenapa..?? bahagia sangat kah..?? muhaha.. tak ada la.. bese je.. sapa la yang nak kat aku ni..?? muka comot.. huhu... *gaya macam tak bersyukur je.. oh tidak.. ALHAMDULILLAH atas segala yang Mu kurniakan ini ya Allah..

Korea..?? korang pernah pergi korea tak ..??/ erm, habis yang korang duk bangga sangat ngn orang-orang keluaran sana tu wat pa..?? erm.. contoh nya drama , lagu , dreasing.. sume nya kome nak meniru.. kadang-kadang budaya diorang kat sana tu pun , korang nak tiru kan..!!~~

Erm.. aku ni tak la dikatakan anti seratus peratus ngn korean ni.. aku tengok jugak cerita korean... TAPI aku tengok satu movie je, coz aku rasa movie ni macam memberi pengajaran, iaitu cerita ONE LITTLE OF TEARS.. nak nangis woo aku tengok cerita ni...apa ek yang special tentang drama korea yang tak ada pada drama melayu.. aku nak jadi P.I la pasal benda ni..

antara drama korea yang menjadi igauan korang..(gmbr rompak kat google)

Antara sebab musabab aku tak berapa berkenan dengan korean drama o music ni o apa-apa sahaja  adalah kerana.. *nak mintak maaf dulu kat kipas susah mati korean, jangan korang BANDED pulak blog aku ni k.. ni pendapat je.. muahha..

*AKU TAK PAHAM SATU HAPAK PUN*
Erm..bila dia nyanyi o sebut tu, aku tak faham satu hal la... pastu memang nak kene paham lagi, means nak kene tau apa (makna apa) yang dia sebut tu.. berebut-rebut aku nak baca subtitle yang kat bawah.. mana ak nak baca subtitle nak tengok dia berlakon lagi.. serabut..

Kalau cerita omputih tu lain lain, aku ni kira ok jugak la dalam bahas omputih ni... tak yah tengok subtitle pun dah leh paham.. muahhaha.. *batak..

*AKU SUSAH NAK TIRU APA DIA CAKAP*
Erm.. ni pun lagi satu, bila tengok citer dyorang tu, kadang-kadang ada part yang kita nak tiru cara dia cakap.. (macam cerita melayu la).. tapi aku apa dia sebut pun tak tau, ni kan pula nak menyebutnya kembali.. sangat tergeliat lidah..

Macam lagu, 2pm ke super junior ke..(wah tau tu).. aku susah nak nyanyi bersama..*perlu ke ak nyanyi bersama.. wwaaahahah...

*DIORANG TU SUME FAKE JE*
Erm.. berlakon dalam drama-drama tu sume fake je.. kat dunia realiti ni sume , mana ada la orang nak pujuk bagi bunga sampai lapanploh jambak,mau bankrupt.. muahha... tapi itu la yang orang-orang kita nak jadikan contoh.. what da,,??

Tak cukup dengan itu, kumpulan nyanyi MAX 24 : 7 tu yang nak meniru kumpulan korea tu.. sangat anoyying.. kalau aku dapat jumpa dyorang.. aku bagi penam duoploh das sorang satu.. buat malu orang melayu je... eeeiiwww....

Ni jela kowt sebab nya.. tak leh banyak-banyak kang kene baling cawan lak aku.. bahaya..muahah... erm.. kadang-kadang dressing lelaki orang-orang korea ni, gojes-gojes gak.. kira trendy la... TAPI... yang ketimuran itu jgn dilupakan terus..

Entah aku tak tau la apa yang ramai gila girls yang adore sangat dengan korean ni.. aku pon tak paham..?? sebab jantan-jantan korea ni hensem-hensem ke..?? apa lelaki malaysia tak cukup hensem ke..??

Atau jalan cerita nya yang bez... aku tengok jalan cerita dia, very the LAMBAT.. sikit-sikit nak merajuk.. menyampah lak aku.. pastu since kat atas jambatan nak luah kan rasa cinta.. since makan.. asyik tu je..  erm....

So kepada kipas susah mati KOREAN sume, harap anda tak marah aku ya.. ini hanya pendapat aku sahaja... so kalau korang minat sangat.. terus kan la minat korang tu... but tak yah nak berangan sangat nak dapat kahwin ngn artis korean-korean tu k..

(aku tak tau satu nama pun artis kora tu, so aku tak tulis la..)..muaaha.. nama kumpulan tau la...

Erm.. JANGAN MARAH.. kalau MARAH KLIK SINI..

Jaga diri hiasi peribadi..

Nota mulut : kalau marah lagi, g tengok MADUU k.. muahhaha...

www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

5 RENJATAN:

{ mutarobbi } at: 1 November 2011 8:00 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
{ SyDanny~ } at: 1 November 2011 8:03 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

opss,terguna akaun abg talhah pulak tadi..
huhuu.. agak betul apa yang ko kabo ni..
beria2 je depa tu

anyway, bukan one litre of tears ke?

{ Rafqa firdaus } at: 2 November 2011 5:01 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

erm..ak sokong.. bajet korean snagt.. baik jadikan rasulullah sebagi panduan hidup n idola.. confirm sempurna kehidupan.. erm..

erm..itu ek tajuk dia.. pape je la.. dekat-dekat la tu little ngn litre..

{ eykn } at: 3 November 2011 5:20 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

lee minho!!!

{ Rafqa firdaus } at: 3 November 2011 8:05 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

hahah.. peminat korean dah masuk dah.. masak la aku..hahaha

Catat Ulasan

PLEASE CLICK ONE.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 ::: NIGHT STORY :::