Keblinger

Keblinger

I made this widget at MyFlashFetish.com.

heartbeat

nuffnang

:: WANITA IDAMAN ::

| Isnin, 31 Oktober 2011

ASSALAMUALAIKUM…!!

AKU TERSILAP RASA KE..??

Ahaks… erm..hye semua.. korang apa cerita… dah dinner dah..?? apa ?? dah dinner ngan pakwe lagi..?? erm.. seronok lllaattteeewww konon-konon…. Erm… kuar dengan pakwe o makwe idaman la tu.. *idaman la sangat..

Erm.. bila kita sebut pasal perempuan idaman..?? apa yang korang terbayang..?? confirm-confirm la yang baik-baik je kan.. nak yang gojes macam dato’ SITI, baik , beriman *for sure, pandai memasak laut fevered aku, boleh memberi aku anak yang ramai *apakah??, dan macam-macam lagi la yang baik…

adakah ini ciri wanita idaman korang..?? ngeh ngeh ngeh
Tak ada la aku rsa,bila sebut pasal perempuan idaman, nak muka dia macam muka perompak yang dikehendaki polis, pengotor , pemalas, reti masak tapi masak air je.. dan seumpamya ..(tak sanggup lagi nak sebut)..

Dan aku rasa korang pun tahu,yang korang duk demand  sangat tu,bukan senang korang nak jumpa pompuan yang sempurna.. susah… dan setiap daripada kita telah ditentukan jodoh masing-masing, so nanti pokok pangkal nya, tak guna pon demand korang tu..

Tapi mana yang jodoh korang dapat tu, terkena pulak sebijik sejibon dengan shortlist korang tu.. memang rezeki Allah untuk korang llllaaattteeewww… so ucap apa..?? ALHAMDULILLAH…

Dulu-dulu time,sekolah agak-agak tyme jahiliyyah dulu.. ada jugak la,member-member yang gatal nak kahwin tu Tanya,perempuan idaman ko macam mana..??? aku pun punya la excited jawab,nak macam ni , nak macam tu, kekonon aku ni hensem macam FIZZ FAIRUZ.. *tapi memang hensem pun kan..?? *larrrriiikkkkk… mauhaha..

Dan sekarang nie,bila aku piker balik tyme dulu-dulu punya kisah,memang rasa macam nak sepak terajang kat diri sendiri… coz kenapa ak jawab macam tu..?? huhu.. malu *sambil tutup muka..

Dan sekarang ini,, aku taka da la demand sangat… bese-bese je.. kalau dia diciptakan oleh Allah untuk menjadi pasangan hidup aku.. aku terima seadanya, kerana Allah tahu yang terbaik untuk diri kita…hehe..*jiwang tetiba…

Dan musim bercinta ni,kalau korang tengok.. semua nya manis belaka … even kentut yang selalu nya bau telur,tapi bila tyme bercinta dan-dan tukar bau ambi pure.. tapi ko tengok la esok dah kahwin,,,bau telur tetap bau telur.. dah tak ada sorok-sorok dah.. semua keluar.. muahha..

But bagi aku simple je… memang semua nak yang terbaik untuk diri kita, but kadang-kadang yang terbaik itu,bukan yang terbaik untuk diri kita…. So biarlah kita bersederhana  dalam setiap perkara… dan kalau aku,perempuan tu boleh jaga aku, jaga makan minum aku, saying aku before and after kahwin itu dah cukup, dan yang paling utama taat perintah Allah…

That’s simple.. tak payah nak mencari yang terlalu sempurna,kerana ia akan menyusahkan diri kita kembali…*betul ke..?? gasak..~~

So lagi satu korang mesti ingat, lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik, dan begitu lah sebaliknya…

So kalau korang nak yang baik, jadilah yang terbaik,insyaAllah dapat yang baik….. kalau perangai korang macam penyangak,pastu isteri nak yang molek-molek baik, sopan santun.. memang tak la… dia pun takut untuk kahwin ngan kau tau….

Yang penting kene ada tolak ansur la.. baru wujud persefahaman itu.. cceewwaaahh….

So korang jaga diri hiasi peribadi..

*mulut boleh menipu tapi hati.*..

Nota mulut : thankz 4 this idea..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

2 RENJATAN:

{ EmpayarUtama } at: 31 Oktober 2011 7:52 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

Bagus tips nih. Kalau nak tambah camna pulak yea :)

{ Rafqa firdaus } at: 31 Oktober 2011 8:11 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

erm..nak tambah kene pandai-pandai deal la..ngeh...

Catat Ulasan

PLEASE CLICK ONE.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 ::: NIGHT STORY :::