Keblinger

Keblinger

I made this widget at MyFlashFetish.com.

heartbeat

nuffnang

:: AdAkaH HIMPUN SatU pErMAiNaN PoLiTik ?? ::

| Sabtu, 22 Oktober 2011

ASSALAMUALAIKUM..!!~~

BERDEBAR-DEBAR JARI AKU MENAIP ENTRY INI.

AHAKS.. hye semua all of my kipas susah mati… apa kabar..??? sihat x..?? kalau tak sihat duk-duk pergi la bawak pergi klinik.. memang sekarang nie,musim demam la kowt..coz kalau kita tengok cuaca sekarang ini pon,memang tak menentu..kejap hujan,kejap tak... pastu kalau hujan pun kejap2 je...

Erm.. dan bukan niat aku nak cerita pasal cuaca kat Malaysia ni yang panas dan lembap sepanjang tahun... aku nak cerita tentang perhimpunan sejuta ummat : selamatkan akidah ummat islam (HIMPUN)..

Perhimpunan ini diadakan di stadium Melawati Shah Alam,pada 22 Oktober 2011(sabtu) means semalam la... dia buat daripada pagi la... actually aku tak ada la pulak nak pergi benda ni kan.. coz semalam aku ada banyak hal lain, dan kalau nak pergi pon,tak ada geng..mauhahaha....


siap ada lencana program lagi..semnagt gitu...
Aku juga tak tau apa aktiviti yang terkandung kat dalam perhimpunan tu.. ada sukaneka kowt...hahaha... erm.. dan semalam aku balik kampung ada la lalu kat outside stadium melawati..memang ramai la orang.... bas memang banyak...huhu... mungkin itu semua bas-bas tajaan yang mereka jemput daripada universiti-universiti seluruh Malaysia...

And kalau korang nak tahu,APIUM NILAM PURI pun ada dijemput untuk ke perhimpunan ini... tak yah keluar modal apa-apa,juz bawak diri je... bas semua disediakan, tapi apa kan daya.. tyme perhimpunan ini dibuat, kami tengah bercuti..huhu.so nak buat macam mana, APIUM tak dapat la menyumbang kepada sejuta orang tu..huhu

Erm... actually benda ini perhimpunan ini,aku tidak tahu samada ianya adalah satu mainan politik atau tidak.... and benda nie,penganjur nya adalah orang-orang yang bersongkok tinggi... yang sebelum ini,hanya seperti acuh tidak acuh dalam Islam di negara ini...

Jika sebelum ini kita lihat,isu HUDUD.. bagaimana penentangan mereka terhadap hukum Allah ini... pelbagai respon yang mereka berikan..rata-rata nya tidak mahu menjalankan hukum Allah ini di Malaysia dengan pelbagai sebab dan munsabab yang kadang kala tidak langsung boleh di terima akal..
And seperti yang kita semua tahu,hukum Allah ini,memang sesuai dijalankan di mana-mana dan di setiap masa... tiada yang lebih baik daripada hukum Nya... jadi kenapa hukum Manusia jugak yang diagung-agungkan..???

Kenapa juga HUDUD ini harus dipolitikkan..??

Sama juga dengan HIMPUN.. adakah mereka(uang bersongkok tinggi) ingin meraih simpati (undi) pada generasi muda kini, dengan menyatakan bahawa mereka masih lagi memperjuangkan agama Allah ini , yang sebelum ini,mereka seakan-akan mengenepikan-Nya... tepuk dada tanya iman....

Aku bukan mahu mempertikaikan niat sesiapa..tetapi kita boleh lihat sendiri..bagaimana sikap mereka ini... dan tabloid-tabloid yang dibawah naungan mereka juga turut menghina Islam secara- terang-terangan..?? adakah berhak mereka untuk memulihkan akidah remaja..???

Ketika aku menulis ini,aku tidak memihak kepada sesiapa pun... hanya sekadar pandangan yang kadang-kala kita perlu fikir sejenak.. akar umbi nya... apakah benar,niat mereka... atau sekadar mahu mempolitik kan sahaja.. *mentang-mentang pilihan raya nak dekat...

Jika sebelum ini HUKUM ALLAH di politik kan..?? now.. adakah AKIDAH umat islam juga mahu dipolitik kan...??

Erm.. tak semua perkara perlu dipolitikkan hanya kerana untuk kepuasan dunia semata-mata... tidak akan lari gunung dikejar.... jadi.. korang semua boleh judge la.. dan sekarang korang boleh search macam-macam kat internet kan.. kenapa pihak pembangkang tak nak join perhimpunan ni.. search je kat YOUTUBE..hehehe...

Korang kalau ada cdangan leh la komen,o pendapat ke.. komen jugak ya...

atau korang boleh KLIK SINI untuk tahu tujuan dan lain-lain perhimpunan ini diadakan...
sama ada berbaloi atau tidak perhimpunan ini diadakan,mungkin habis berjuta-juta.. aku pon tidak tahu..baik bagi duit bantu orang miskin lagi bagus.... 

dan samaada perhimpunan ini mencapai satujuta orang pon aku tak tau la... kita tunggu je la apa tabloid nak cakap.. sampai ke tak..huhu.. dan kita tengok nnt orang songkok tinggi salahkan siapa jika tak sampai sejuta..huhu..

Tepuk dada tanya iman masing-masing..

Jaga diri,hiasi peribadi..

Nota mulut : wah aku tulis entry macam ni.. dah makin matang kowt..*sekadar pandangan..
www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

2 RENJATAN:

{ Amirul Hafizin } at: 23 Oktober 2011 10:33 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

ops..syukran tag..hahah..terbaiklah..teruskan mnulis~

{ Rafqa firdaus } at: 23 Oktober 2011 6:17 PTG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

ahaks... beres2... ak nak tulis tu semua malas.. so aku tag jela.. lebih mudah.. lagi pun leh kenal ka blog ang..huhu..

Catat Ulasan

PLEASE CLICK ONE.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 ::: NIGHT STORY :::