Keblinger

Keblinger

I made this widget at MyFlashFetish.com.

heartbeat

nuffnang

SESUCI HATIKu : SeMinGGu berHalUanSisWa

| Isnin, 16 Mei 2011

ASSALAMUALAIKUM..!!

MAAF LA SUME..SEMALAM MMG INGT NAK UPDATE MLM..TP MNGANTUK JIDDAN, LEPAS MENONTON MENTOR 5..HAHAKAHAKHA…N NK GAK WAT KEJUTAN..TP XDE R TERKJUT MNA POWN..

OK2….setrusnya..meneruskan entry pada kali ini… gmbr ni,UMKL pnya MHS...tp thun tu btul r..haha

erm…ak nk xmbg cte biografi sesuci hatiku..erm…

Ok2..sbelum ak smbg cte..mcm mna biografi part one ak ???ok x ?? korg bca ke x ??ke korg ni antra yg berlgak diva sumenya..xhingin nk bca cte ak..hakhaka..xpe2 ak xpksa…

Tp klu korg nk baca n terlepas entry tu..korang leh kli cni ..>>..<<.. bca ek ..coz klu korg xbca tkut korg xphm lak..haha..

Ok menymbug rentetan lalu..kali ni ak nk tulis pasal …..

SEMINGGU berHALUANSISWA

Erm..seperti bese r..masuk mna2 UNI pown..xkira la UNI ke SEKOLAH ke..asal atas nama student baru..mst la kne orentasi… n klu kat APIUM ni..dyorg xpnggil MINGGU ORENTASI,tp dyorg pnggil MINGGU HALUANSISWA (MHS)..tp sebenarnya,bnda yg sma je..xde laen pown.. n bese r..nama nak kne bagi vogue kan.hahah..

N b4 haluansiswa ni start,pagi tu mcm bese r ..ada pndaftran .. n agak rmai r jugak..sbb klu ckit org,bukan pendaftran la nma nya..haha..*senyum..n agak lama gak la ak beratur..utk g mndaftar je pown..tp sbar jela…haa…n lepas bg sume borg2 kat tuan tanah.. then dpt la cenderamata mcm TUALA , PAYUNG , BEG , n apa ntah ag..xingt la…huhuh…

Pastu meneruskan perjlnn amik kunci bilik..kne byar rm10,sbgi jaminan..klu pulang blik knci tu dlm keadaan baik…akn dpt blik r kunci tu.hukhukhuk..

Pastu dgn rsa berat jantung,hati,usus besar nya..ak meneruskan perjlnn ke kolej smbil dibimbing oleh seorg pembantu pelajar,yg pada masa itu x ku kenali lngsung..hahaha…but lama2 knl la… hahaa..n yg pling x dijangka,dpt roommate tyme MHS ngn dak ganu kito…hahaa. Not bad la..kahkaha

Setelah lama selepas itu, sudh tiba la masa nya utk perkara yg pling ak bnci skali….

Berpisah ngn family aku..

Sgt sedih…nak nangis pown ada….slmt ada BFF ak from sekolah ag yg menenang kan ak..

Hukhukhuk*teresak2 menangis…pastu,,lepas zohor ..bermula la rentetan ak kat sna,sbgi student NILAM PURI.. n start la MHS…n ak pling xsuka orentasi..knp ak kne lalui..dislike gila.. n mcm bese r…

Jadual dh ditetapkan..n mmg padat r jadual nya..huhu..n pelbagai program dh diaturkan utk kitorg…antranya..

@KULIAH SUBUH@

@MACAM2 CERAMAH@

@SUKAN@

@MALAM KEBUDAYAAN@

@BNYK LAGI@

MHS ni berjalan slama seminggu…xleh lagi lma agaknya..wat r 2 bulan ke..bru syok..haha.demand x..3 hari sudah…N yg ak nk cte n tekan kan kat cni adalah tntg,ujian bertulis BHASA ARAB utk penentuan kelas atau kat sna pnggil mjmuah..huh..erm..ni la yg pling ak cuak sekali..yela bahsa arab xde r power sgt.. n neves gila..then amik r exam tu..ada r soalan yg ak ohm n ada gak soalan yg ado..agak sush bg yg xphm bhasa arab pada mulanya ..*mcm ak….tp xpe..klu kita xtau tu..nnt lagi kita akn berusah lebih keras utk tahu sesuatu perkara…lain klu kita dh tau..nnt kita amik smbil lewa je…haha.. tp jgn r sume bnda xtau..ahhaa..

Last2.. drpada lapan mjmuah o kumpulan ak dpt mjmuah 7..hukhuk..yg ado..sedih gak r…huh..tp xpe..ak dh cuba..haha

Erm…n bnda pling ak dislike sekali pada mulanya adalah masalah ……

@AIR@

Disappointed gila ak ng masalah air kat Kelantan….huhu..erm..mmg mnguji kesabaran btul r.. ada ken k mndi pown air mcm nk xnk je kuar..(perlu kea k cte bnda ni)..maaf…haha..tp ini lah reality nya…sbar je la ak…huhu…n nsib baik skarang masalah ni dah di solve kan oleh pihak KOLEJ..

N spanjang mengikuti MHS..mcm2 la ak dpt…n ada r aktiviti yg disediakan oleh abg2 fasi ni…. Antranya,kne hafal hadis,n petikan ayat quran..ice breaking…bez la..n boleh la…haha..(terasa mcm ak ni budak2 ag.)

Erm..pling ak xbpe nk berkenan n ak rsa xpyah wat pon xpe..adalah MUHASABAH DIRI..

Bukan ak rsa bnda ni xpenting..mmg pnting sgt…tp input yg dy bg tu..ntah pape ntah…pasal kesedaran kat UMKL..klu kesedaran dosa2 lalu ak consider lagi r..n psal kat UMKL..bru masuk APIUM..dh disogok ngn keburukan UMKl..ap la…ak pown xphm..n cte buruk org je…hhu..bila org cite buruk kita tau mrah..tp diri sndiri cte buruk org..xpenah lak nk pkir..huhu…manusia2…

N msa sekolah mengah dulu,dh bnyk sgt dh wat MUHASABAH DIRI ni..yg sedar2 tu sedar la..yg x tu..wat penat je..huhu…ntah la..nnt ak ckp bnyk..mrah lak org ..haha.. so ak rsa wat sndiri2 la sedar khilafan diri tu….huhu..xyah nk over2 sgt…haha

Erm…n MHS berjya ngn jayanya n ak rsa berjya r mncapai matlamatnya....walaupon bg aka da la cacat cela sna cni..tp bese r..manusia yg wat..nobody perfect…haha..but ok la…haha..erm..lepas tu ak happy la..dh bebas ckit..leh g mna2..

Lepas tu bru start blaja tntg Kelantan..huhu..

N korg nak tau mcm mna first study ak kat sna..hari pertama masuk kuliah..mcm kambing masuk kampong ke…tunggu…sedutan seterusnya..

Ok la..selmat mmbaca..

Jaga diri,hiasi peribadi..

Enjoys your days..

www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

2 RENJATAN:

{ la dolce } at: 16 Mei 2011 3:50 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

benci la MHS..tp kne lagi skli...gle a...
aq org first dftr MHS even dtg lmbt...hehehe...

{ fizz firdaus } at: 16 Mei 2011 7:33 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

gila smngt ko dftr MHS..haha..erm..ingt ak suka sgt la MHS...really hate..xsuka dikongkong..hahaha

Catat Ulasan

PLEASE CLICK ONE.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 ::: NIGHT STORY :::