Keblinger

Keblinger

I made this widget at MyFlashFetish.com.

heartbeat

nuffnang

SESUCI HATIKu : SeBelum KE NILaM PuRi

| Sabtu, 14 Mei 2011

ASSALAMUALAIKUM..!!

BUKAN MACAM CITE kum kum TU EK..YG BAGI2 SALAM THEN NAK AMIK KULA MUKA KORG UTK JD CNTIK @ HENSEM,COZ AK DAH CUKUP HENSEM..HAHA..*PENGSAN.

Ok2..sperti ayat2 ak yg diplomatic sblum ni..kita kembali kepada entry kita k..xpayah nak melalut sgt..letih nak taip…

B4 that..kepada sespa yg rsa2 dy tu diva sgt n agak meluat nk bca sume ni..boleh la tekan pangkah laju2…kehadiran anda mmg ak hrgai tp klu korg xdtg lgi ak hrgai…korang nak kenapa ??

SEBAB…

Klu korg baca,apa yg ak tulis ninnt korg akan kutk2 ak.. kan xbaik..ak xnk la korg tnggung dosa berlebihan..huh…

Ok2…(*dah 2 kali ‘ok’ tp x cte2 gak…) but kepada sume followers ak..korg sume havouge la..

Hehehehehehhehehehee…!!~~~


Sperti yg ak dh jnjikan sebelum ni..ak akan wat satu biografi tntg pengalamn sthun ak kat NILAM PURI,,tempat ak mengGayung ilmu…huh..n this is a part one…yg diberi tajuk…

..SEBELUM KE NILAM PURI..

Ooiittt222…dah2 terus baca..jgn skip lak..erm…sebelum ak masuk kat nilam puri ni….jap2..sebelum tu korg tau ke nilam puri ni kat mna ???sedih la u’oollsss ni…nilam puri tu kat KELANTAN..atau lebih dikenali dengn bumi serambi mekah..gitu..ko ada ??

Lepas kuar je keputusan UPU,ak dgn rakusnya..terus memeriksa keputusan ak..dimanakah ak telah dicampakkan..rupa2nya ak telah di baling smpi ke timur jauh nya..smpi ke Kelantan..huh..pada mulanya berat rsa hati aka k ke sana…mana xnya..anak mak la kata kan..*tp degil gak..jauh lak tu..ak duk kat slngor pastu kne lak g Kelantan…..jauhhhh2222…….

Tp disebabkan, parent ak nk gak ak g…ak g jela..walaupun at the beginning,hati ni xbpe nk ikhlas la..*jujur x…haha.. n sebb kan ilmu..xpe r ..ak pasrah..ag pown bila lagi ak nk g kelantan..hakhakhakhaka….

N as usual…klu nk masuk UNI ni.mcm2 la knew at…antranya,

@KENE WAT CHECK UP@

Bnda ni la yg pling ak benci2 jiddan….sepnjng wat check up ni..sepnjang tu la ak neves..xtau la knp..dh r knew at sendiri..bese nya wat bersma parent kan..ni wat sorg2..amik ko…terkebil2…ak g wat check up kat hospital kerajaan je..yela nk jimat kos…wat pen k membazir duit kuar smpi ratusan ringgit nk wat check up..krajaan dh bg free..kita sbgi rkyat guna kan sbaik mngkin…huhu

1st day ak g nk wat check up..(xingt hari apa).peg r dgn macho nya…*sedih..!!.. erm..kne berato utk peg jumpa doctor… dy pny ramai org..jgn la korg nk tny ak…mmg la rmai..n nsib ak baik la.. ak dtg agak pgi..so xde r rmai sgt org…n yg pling ak agak berangin tu…huhu..kne tnggu dudk xpe..kne BERDIRI…agak2 la…klu kejap xpe..ni lma…huhu…pastu msuk blik doctor tu…xsempat hilang lenguh…dh siap…geram nya la…huhu..

Pastu ingt kan leh r siapkan satu hr checkup nya…rupanya2 xleh..kne dtg ag hr rabu..utk wat X-RAY….ek ele…apa la slhnya wat ujian X-Ray hr2…xla susah kana k n lain2…huhu..sbar2…

@KENE WAT KAD BANK@

Erm..ni lagi satu prob klu duk kat Selangor..n skang sume UNI nk pki BANK ISLAM.. n BANK ISLAM kat selngor ni..boleh dikira ngn jari…x mcm kat klntan..merata2..snang nk cri…so nk wat nya agak sush r… n nsib baik la,tyme ak nk wat ni ada bukk baru bank islam kat saujana utama (kwasan yg berdekatan ngn uma ak)..xyah r sush2 nk g KLANG yg pastinya sibuk ngn org2 INDON..almaklumla…JAKARTA…hakahkahka… n sume nya doing well la…

Msa2 kecik2 pki bank simpanan nasional je…dah besar ckit pki bank islam..dh besar ag..pki maybank lak.. nnt dh msyuk lgi..jgn lak korg balun pki kredit kad…dah la…pasrah nnt..haa..

@BELI BARANG@

Ni la part yg ak rsa pling syok skali..SHOPPING..haha..perkara yg hrus dilakukan bila msuk ke tmpat bru…haha…mst..yela tmpt baru,suasana bru, n semestinya brg baru..like2…

Mcm2 r kne beli..itu ini la..yela dh duk UNI ni lain mcm ckit..bukan mcm duk asrama sekolah..wlopn ada r ckit persamaan…huhu….tp part yg pling bez ni la…haha

N korg beli yg ptut je..yg x ptut xyah beli..tny org yg penah msuk U..jgn pki BOO je..nnt korg yg rugi..huh

Hahahha..bila dh siap sume bnda2 ni sume…..we’all one family,bersedia bertolak..n kitorg bertolak pkul 4 pgi..krn g Kelantan amik masa dlm 7 jam..n bertolak awal ag bgus..nnt smpi dh siang..n ak semestinya neves nk masuk kea lam bru..hakhaka..tp kuat kan gak la smngtnya..

N then..kitorg lepak uma sedara ak yg berada dikelantan..kat DEWAN BETA..uhuhu..n night b4 ak ditingglkan.. kitorg g WAKF CHE YEH…jln2 cr bnda..haha..n xde r beli pape pown…huhu…sblum tu dh g rantau panjang dah…haha..cri la apa2 yg ptut..

N esok pagi nya..(yg pnting hr ahad),bermula satu lagi bab baru dlm hidup ak…huhu..msuk U tu…

Hehehe…

N nak tau apa yg akan berlaku 1st week (haluan siswa @ orentasi) kat sna…nnt kan smbungn nya k…huhu..

Last..\

JAGA DIRI,HIASI PERIBADI

Enjoys your days…



www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

1 RENJATAN:

{ rabiatul adawiyah aje } at: 14 Mei 2011 10:02 PTG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

haha..terbaik22..cepat sambung!!

Catat Ulasan

PLEASE CLICK ONE.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 ::: NIGHT STORY :::