Keblinger

Keblinger

I made this widget at MyFlashFetish.com.

heartbeat

nuffnang

KenApA TAk SuKA TenGoK WaYaNg

| Khamis, 12 Mei 2011

ASSALAMUALAIKUM..!!

MASIH LAGI MENCARI IDEA DAN RUANG UTK MENULIS ENTRY PADA KALI INI..YELA MNA X NYA…KEMPUNAN NK UPDATE BLOG JE..TP XDE ISI NK TULIS..BOLEH ??/

HAHA…APA AR AK NI…*MASIH LAGI ss….


ok2..back to our entry k..hakahkahak…..entry kali ni berbntuk soalan yang berbunyi…

**KENAPA ORANG TAK PERGI TENGOK WAYANG**

Hahaha..mcm nk jawab soalan karangn SPM la pulak…haha…n bnyk la sebab nya kenp org x g tngk wayang….n seperti yg korg sume tau la kan…nowadays..terdpt lmbakan filem2 yg bez2 la..n ak dh pown tngok filem2 yg bakal dityangkan pada taun ni..bnyk sgt2…huhu.. N pelbagai genre antaranya, action,drama,thriller n many more…((korg jgn tny bnyk2..ak xtau sgt genre2 movie ni..tngok je tau,..hha))..

n skang ni panggung wayang gak dh bnyk, kat klang je ada 3..kat centre point , Jusco bukit raja n jusco bukit tinggi…kea da lagi yg ak tertinggl..kat tmpat2 laen xbpe sure la pulak..coz xpenah peg..teeennnnnttt…korg pndai2 kira sndiri la tmpt korg pny….n ak nk cte..kat KUALA SELNGOR yg seblum ni dipenuhi hutan simpan tropika tu,dh ada panggung gak..hak..skang sapa nk jwab..?? dlu bukan men sush lagi..n sakng ni..bukk je pintu uma dh smpi kat pnggung wayng,,,,dekat pnya psal..

tp knp org xnk g tngok wayang..bukan xnk la ek..kurang…huhu..

ak rsa la ni antara sbb2 nya…

@DAH BOLEH DOWNLOAD FREE KAT INTERNET@

Hakahkahak…ni la ak rsa punya utama..lagi2 skang ni kat hmpir sume rumah dh ada internet…dunia tnpa batasan la katakana…n skang ni,bnyk gila tmpt2 yg leh kita download movie..xkira la movie bru ke lama ke… ak rsa dr zmn korg sume blum lhir lagi pown korg leh download movie nya…haha…btapa majunya…and antra tmpt2 bez utk download…torrent,syok.org,jiwang.org n bnyk lagi…haha..pndai2 la korg explore…sume nk kne suap..sush la….ak pon kategori yg suka download movie gak ni..haha…

@HARGA TIKET DH NAIK@

Ya ke../?ak rsa la….n ptut la setiap hr rabu je la yg rmi org kat panggung.itu pon bukan nk tngok..poyo2 je mcm berduit..haha..padahal YANG ADO..n bese nya hrga tiket ni xmnjadi satu masalah pada kaki2 wayang,n mnjadi bermasalah pada org yg bru nk berjinak2 nak jd kaki wyang…haha..so pndai2 explore ur self…

@MOVIE KAT PANGGUNG TAK BEZ@

Ak pown merasakan bnda yg sma…huhu..skang ni bnyk sgt cte yg mcm agak ke laut..*mngarut…haha…jln cte yg merapu..n xde plot…haha..boring sgt2… n klu ada cte bez pown kne tunggu berthun2..mcm cte pirate of the caribean ke…x-men,transformers..n bnyk lagi… lgi2 cte melayu..bkn nk kutuk ar…tp agak2 r wat filem..KLISE kowt…mcm cte KONGSI tu..aduhai..wat rugi berjuta2 je….xkemana…hahaha.. movie OMPUTIH pon xkurang gak…bnyk yg mcm KLISE..quite boring….*tp ak lyn gak..haha

@BOLEH TNGOK KAT ASTRO FIRST@

Ni lagi satu masalh mcm mna industry movie kita xnaik2…ada ke ptut tyang kat TV..yg spatutnya tyang kat TV tu drama la..supaya klu org nk tngok movie kne peg panggung…tp nk wat mcm mna… dah org malaysaia mmg mcm ni…haha..so sbar je la..haha

@SALAH SATU TEMPAT MAKSIAT@

Ni la yg pling pnting….kdng2 manusia2 ni peg tngok wyang mst la berdua..n klu laki g ngn laki tu xpe la…n klu dh peg ngn makwe tu…tu yg parah tu..yela msuk kat tempat wayang tu bukan dyorg tngok wayang tp dyorg yang buat wayang..ooppss…itu la yg mnjd punca kpada pelbgai masalh kerutuhn akhlak masa kini..mula2 kat pnggung wyang pastu kat tmpt2 trang…huh..xtau la den nk kobar…huhu..bg yg phm 2 phm la..yg xphm ni ha..mcmmna nk bg dyorg phm…



@MALAS NK BERATUR@

Erm..bila tyme ak peg nk tngok wyang je..mst rmai org..n bila tyme ak xnk peg lagi rami org..haha.yeke..ke xde org…*tau je ak..kdg2 cfat mlas nk beratur ni mnjd satu punca gak mlas nk g tngok wyang..yela mna xnya…kita dh target nk tngok movie pkul sekian2..tp disebb kan Q lma sgt..then bila smpi kat kaunter je..tiket utk waktu yg kita nk tngok tu dh hbis…mna x angin nya…so kne la tnggu hmpir 1 jam lbih utk tyngn seterusnya…haha…

Apa sush…tempah r tiket online..o ku xreti..xyah peg lngsung….haha..xpown korg wat la mcm cte mami jarum kowt..yg waheeda n apek blakon tu..disebbkan mls nk beratur..pura2 kene sawan kat dpn kaunter..so nnt org akn elak kita..then suh r member kita g beli tiket..haha..*selamat mncuba…

@CETAK ROMPAK BERLAMBAK@

Erm..sakng ni peg jela kat mna2 pasar malam…mst ada yg jual cetak rompak…haha…hrga murah lak tu..so apa sush nk byar rm12 nk tngok wyang..rm5 dh dpt dh tngok movie tu..tp gmbr o kualiti mmg agak mencbr kesabaran.n subtitle mnggunakan terjemahan harfiah…haha….sgt2 la sedih,… erm..tp xelok tau korg support cetak rompak…kira subahat..sian la artis2 ni.xdpt cri mkn…haha..

So ni la antara kenapa org xnk g tngok wayang…haha… agak klise ak rsa…huhu..tp xpe la..korg layan kan jela bebelan ak ni…

Erm..so korg mcm mna…. Setuju dgn apa yg ak ckp ni…huh..ke korg ada pndapt sndiri.. komen la ek…

K la…. Jga diri hiasi peribadi..

Enjoys your days..

www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

1 RENJATAN:

{ deqlis } at: 7 Jun 2011 11:05 PTG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

kalau na rajin..?

Nak menang tiket wayang dan headset? jom join contest ini.
dan nak menang sesuatu? jom teka percutian saya.
NAK MENANG IPAD2? KLIK SINI

Catat Ulasan

PLEASE CLICK ONE.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 ::: NIGHT STORY :::