Keblinger

Keblinger

I made this widget at MyFlashFetish.com.

heartbeat

nuffnang

FirSt JoUrNEy After HoliDay

| Khamis, 17 Mac 2011
Assalamualaikum.

bersyukur kita kehadrat Ilahi dan selawat keatas junjungn besar nabi SAW,sahabat dan keluarga..huhu..




ok2..terus ke topik kita..huh..xnak menlarut....erm..ok2..sedang dunia digemparkan dgn TSunami seperti di jepun dan china.haha.. ak leh lagi keluar berjln bersma kawan ak a..hahaha.... ok... nak dijadikan cite..kawan ak ni (it's a girl),n walaupun keluar ngn girlz... ak tetap mnnjga ikhtilat ok...haha... dy mngajak ak utk perg ke lowyat menemani nya utk membeli LADTOP..haha..ok2.ak pown setuju la utk teman dy..

ok2 pastu pkul 9 pagi ak dah gerak ke ke sg buloh utk mngmbil KTM utk menuju terus ke KL sentral.ha..actually ni la first tyme ak naek KTM ..sbelum ni penah..tp xde alone n ak kne jd guider..huhu...keliru gak la ak..haha....coz sebelum ni g selalu naik moto o kete la...huhu...ok2..teruskan cte.. then bila kwan ak tu dah smpi..ak pown beli la tiket kan..hrga tiket utk menuju ke KL sentral xde la mkhal dgt dlm RM2.10 je...huhu.. ok xlma lepas tu..KTM pown smpi la...huhu..then rmai nya org dlm gerabak tu jgn ckp la...huh..disebabkan kwan ak tu gurlz kan..so dy msuk la kat gerabak yg khas utk gurlz..then ak diselfishkan...hahaha...msuk2 mmg berhimpit2 la..tension siot..dah la kne berdiri dr KTM sg buloh smpi KL sentral..aarrrgghhhh..presure ak...huhu..skit kaki...

ok..lepas 15 mnit ak berdiri kat dlm kesempitan tu...kami pown smpi di KL sentral..pastu.kami kene naik MONORAIL plak..tp yg sedih ny n disebabkan kali pertma,ak XTAU kat mna monorail tu..huhu..kitorg pown jln menonong je..berlgak mcm tau...haha....so bila dh smpi ke hujung jln..xjmpa2 gak monorail nya..laz2 tmpt monorail tu bkn kat ctu..kat belakang..kene turun ke bwah tnah bru jmpa..huhu..tension je ak...penat kaki berjln..dah la nk ke monorail tu kenen jln jauh..huhu..erm..xboleh e dy wat dekat2 sume tu..mnyenangkan pengguna..huhu..sedih...

then bila dh smpi kat stesen MONORAIL tu..kami beli la tiket..hrga tiket xde la mhl sgt kowt..ok la... RM 1.60...*korg judges la sndiri hrga tiket tu...erm..pastu kami naik MONORAIL..kurang dr 10 minit kami smpi la ke LOWYAT..tapi MONORAI tu..xde la benti btul2 dpt lowyat kami kne la jln kaki ckit..erm..actually bukan ckit tp bnyk...ahaha....ok2...3 minit berjln..kami akhirnya berdiri btul2 dihadapan bngun plaza low yat..haha..then kami masuk la..haha..ni bukan first tyme ak g lowyat dh bnyk kali.so ak xde la batak sgt pown..erm..klu batak pown tngok gadjet2 bru je..aahhaha

ok..utk mempercepatkan keadaan ak suh kawan ak tu tngok lady nk ladtop mcm mna..ak rsa klu nk tny dr satu kedai ke satu kedai..2 hari pown blum tntu cukup msa nya..haha..so lepas kami pusing2 then ak terberhnti kat satu kedai ni..kat tingkt 2 btul2 depan eskelator..huhu..erm..mula2 ingt nk tngok la..mcm murah..huhu..then dy rekomen la kat ak mcm2...huhu.tngok mcm bgu..;lebat gila dy cte.then ak tny psl ladtop ASUS..huh..rupanya ada..cuma xde display je..huhu..erm..bila dy trngkan ak tu.mmg bgus la ladtop tu...huh..terbaek la org kata..ngn grafic cardnya cntik..sume ok la..hrga pown cntik gak..RM1599...xsilap ak kwa ak beli sma mcm tu..dekat 2ribu lbih..plik gak...hhu..tp xpela..biar la..

ak tny la kwan ak tu..dy nk x..then dy tny ak mna ok..ak ckp la ASUS tu lg ok dr TOSHIBA...huh..so dy amik la ASUS tu..coz ASUS mhl 100 dr TOSHIBA..huh..n ASUS ni ada 4 plihan wrna iaitu...merah,biru hitam n putih...



huhu..erm..then kwan ak tu amik wrna merah la..n ak rsa merah elegant gila wrna dy.haha..erm...so ak stuju sesgt...pastu org kedai tu suh tunggu selama sejam..lama nya...erm..ok la..kitorg pown pusing la lowyat tu mcm org gila..haha...tp xpe..ada faedahnya gak..ak pown ngh servey hrga hard disk..so ada point la ak pusing lowyat smpi nk tecbut kepala lutut..ahahha...ok..xlma lepas tu...ladtop tu pown siap...lepas siap semua..kami pown terus la bergerak pulang..hhuhu..coz dh pnat sgt..

erm..tp sebelum blik..kitorg peg makan dlu kat food court kat KL SENTRAL..haha..sedih kan..mkn nasi ayam j epown..tp mknn kat ctu seriud mhal.tp nsib baik la org blnja..haha...ak on jela...haha..

ok2..smpi disini jela cite.haha..pngalamn yg mngajar ak sume la..haha...bez jiddan....ok bye..

assalamualaikum.... www.tips-fb.com
SILA TERUJA DENGAN LIKE ^_^

2 RENJATAN:

{ mamal HAQ } at: 17 Mac 2011 9:11 PTG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

wow! wow!

ni yg pergi hr tu kah?

{ fizz firdaus } at: 22 Mac 2011 4:30 PG berkata... [GATAL NAK KOMEN]

a'ah...detail x ?boleh byang kan x situasi itu ??

Catat Ulasan

PLEASE CLICK ONE.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 ::: NIGHT STORY :::